Banţa i-a cerut lui Boc să-i dea scaunul lui Andrei la Prefectură

Victor Banţa i-a solicitat oficial premierului Emil Boc să îl reinstaleze în funcţia de prefect de Gorj. Cererea a fost prezentată şi pe blogul pe care inspectorul guvernamental îl are şi pe care îl foloseşte pentru a-şi comunica diferite opinii, Liviu Andrei fiind de părere că astfel de puncte de vedere nu ar trebui luate în seamă.

Fostul prefect, actualmente inspector guvernamental, a redactat pentru Emil Boc un fel de ghid în baza căruia el poate fi repus pe funcţie. Cu fraze mai mult sau mai puţin complicate, Banţa îi arată premierului paşii pe care trebuie să îi parcurgă în acest sens, precum şi motivele pentru care sfaturile sau recomandările sale nu ar trebui ignorate. Inspectorul guvernamental invocă şi o hotărâre a Curţii de Apel Bucureşti dată la procesul în care el cere să fie repus în funcţie. Culmea este că Guvernul, Secretariatul General al Guvernului şi premierul Emil Boc au calitatea de „pârât” în acest proces, sentinţa la care face referire Banţa fiind dată anul trecut. Acesta a formulat anul acesta o cerere de investire cu formulă executorie, solicitare care a fost respinsă şi atacată cu recurs de către toate părţile din proces, hotărârea nefiind irevocabilă. În finalul demersului său, Banţa îşi formulează în clar pretenţiile pe care le are. „SOLICIT ca, la prima ședință de Guvern, să emiteți două Hotărâri de Guvern:  una prin care să constatați încetarea de drept a exercitării cu caracter temporar a funcției publice de prefect al județului Gorj de către dl. Andrei Vasile Liviu și o alta prin care subsemnatul, să fiu numit/repus în funcția de prefect al județului Gorj”, precizează Banţa pe blogul său.

Andrei respectă deciziile instanţei

Prefectul Liviu Andrei declară că nu îşi face nici un fel de probleme după demersul lui Banţa, deşi nu e de neglijat faptul că predecesorul său în funcţie a ieşit la bătaie la câteva zile după ce Guvernul a decis schimbarea subită a prefectului în judeţul Dolj. La Gorj lucrurile par să stea cu totul altfel, Andrei nefiind la prima confruntare de acest gen pe care o are cu Banţa, prefectul remarcând totuşi că inspectorul guvernamental se ridică la luptă împotriva Guvernului pe care, teoretic, îl reprezintă.

„Cred că ne facem de râs dacă ne luăm după ce scriu unii pe blog. La Curtea de Apel noi am făcut recurs, iar asta suspendă executarea, lucru pe care el se pare că nu-l ştie. Am pierdut acolo pentru că nu am avut un om pe care să-l trimitem să ne reprezinte. Când va fi o hotărâre definitivă, irevocabilă, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, categoric că o voi respecta. Cu siguranţă că cererea lui a ajuns la Bucureşti şi am convingerea că va primi un răspuns de o să se liniştească, pentru că văd că nu se potoleşte. Un angajat la Guvernului, înalt funcţionar public, se comportă în acest fel, contra tuturor normelor pe care ar trebui să le respecte, ceea nu mi se pare normal. Oricum, eu m-am liniştit şi nu voi informa Guvernul despre demersurile lui pentru că el nu face decât să îşi facă rău. Când ai o asemenea calitate, ca a lui sau a mea, nu te mai poţi exprima ca omul de pe stradă pentru că nu poţi fi şi cal şi călăreţ”, afirmă prefectul Liviu Andrei.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: