Pagini rupte dintr-un catalog la colegiul din Mătăsari

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj şi poliţia au demarat anchete după ce la Colegiul din Mătăsari un catalog a fost distrus rupându-se două file din el. Suspecţi ar putea fi toţi cei şase elevi de clasa a XII-a care au „dispărut“ din catalog şi alţi trei afectaţi de ruperea foilor.

Cel care a observat lipsa celor două file din catalogul clasei a XII-a a fost directorul adjunct Rodica Danciu. Aceasta intenţiona să verifice situaţia elevilor şi a mers pentru a lua catalogul, care nu a fost de găsit. Nu şi-a făcut griji crezând că este la vreun profesor. După nici o oră, catalogul a apărut, iar când l-a deschis a observat că lipsesc două file. „La fiecare clasă s-a făcut o situaţie e elevilor în vederea încheierii mediilor în cazul în care aceasta nu a fost încheiată pe semestrul I. Când a vrut să ia cataloagele claselor a XI-a şi a XII-a nu le-a găsit. Între timp s-a aflat că cel de-a XI-a e la profesor la oră şi a crezut acelaşi lucru şi despre celălalt. La o oră a apărut în cancelarie, l-a luat, iar când să verifice catalogul dispăreau două file. M-a sunat imediat, eu eram la Târgu Jiu la Inspectorat. Am mers acolo, am sesizat poliţia şi inspectoratul pentru a demara ancheta spre a stabili cine este vinovat”, susţine Ion Săceanu, director Colegiul Tehnic Mătăsari.

Reconstituirea situaţiei şcolare

Atât Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, cât şi poliţia din Mătăsari au demarat anchete pentru a stabili cine a rupt cele două file din catalogul clasei a XII-a. Acum se va încerca reconstituirea situaţiei şcolare pentru cei nouă elevi afectaţi ruperea celor două file, lucru care va fi foarte greu de făcut, potrivit lui Gheorghe Mitescu, inspector general adjunct la ISJ Gorj. „Este o situaţie extrem de rară şi neplăcută. Prioritatea numărul unu este aceea de a reface situaţia şcolară a elevilor afectaţi. În al doilea rând am constituit deja o comisie de verificare, care va colabora necondiţionat cu poliţia în vederea stabilirii vinovatului”, susţine Mitescu.

Unul dintre cei nouă elevi a fost exmatriculat vineri în cadrul Consiliului de Administraţie, însă posibilitatea ca acesta să fie făptaşul este redusă, deoarece despre elev se ştie că e plecat de mai mult timp în străinătate.

Galerie foto


Vizualizări: 260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: