Dorin Filip – urmărit penal prin decizie judecătorească

Telenovela ce se derulează de o bună bucată de timp la Rovinari între primarul Dorin Filip şi omul de afaceri Constantin Lupescu a căpătat ieri accente penale, după ce edilul a aflat oficial că este urmărit penal într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu. Decizia de începere a urmăririi penale a fost luată de un magistrat al Judecătoriei Târgu Jiu, avocatul afaceristului care a reuşit acest lucru fiind nimeni alta decât Liliana Clima, mult mai cunoscută din dosarul lui Marcel Ţundrea.

Conform sentinţei publicate pe pagina de internet a instanţei gorjene, judecătorul de caz a dispus trimiterea la Parchet a dosarului pentru a se începe urmărirea penală împotriva primarului Dorin Filip, dar şi a şefului Trezoreriei Rovinari, Nicolae Ocolişeanu, şi a lui Vasile Bobei, şef la compartimentului juridic din cadrul Complexului Energetic Rovinari.

Toţi trei au fost reclamaţi la Parchet de omul de afaceri Nicolae Lupescu, care se judecă de peste un deceniu cu Primăria Rovinari, după ce a executat mai multe lucrări în oraş, iar o parte dintre acestea nu i-ar fi fost plătite nici până în prezent. Lupescu are pe rol mai multe procese cu Primăria Rovinari, iar la un moment dat a încercat să facă o executare silită prin intermediul Complexului Energetic Rovinari, care avea de achitat taxe şi impozite la bugetul local. Complexul energetic nu s-a implicat însă în afacerea respectivă, motiv pentru care omul de afaceri a depus o plângere penală la Parchet împotriva celor pe care îi consideră vinovaţi de faptul că el nu şi-a încasat nici până în prezent banii.

Suma aflată în litigiu şi reactualizată este de peste un milion de lei, omul de afaceri spunând că are deja o sentinţă de executare silită a Primăriei Rovinari, el afirmând de ceva vreme că ar fi început procedurile pentru a pune sechestru pe un bloc de locuinţe. Litigiul a izbucnit după ce Trezoreria Rovinari a virat în anul 2001 banii către firma omului de afaceri, dar i-a şi retras în aceiaşi zi, Lupescu spunând că, în consecinţă, lui nu i-a fost achitată munca depusă pentru a realiza reţeaua de apă a oraşului.

Filip, uimit de decizia judecătorilor

Primarul Dorin Filip de declară uimit de sentinţa magistratului care a dispus începerea urmării sale penale, el considerând că nu există motive pentru aşa ceva. „Banii respectivi eu nu îi pot plăti decât dacă scrie negru pe alb într-o hotărâre judecătorească. Eu nu pot face plata de capul meu, cei de la Trezorerie au această posibilitate. Este ceva cusut cu aţă albă în această hotărâre pentru că am înţeles că inclusiv procurorul de caz a cerut să se înceapă urmărirea penală deşi colegul lui de la Parchet dispuse contrariul. Aşa ceva nu se face, nu există în practica judiciară. Eu sper ca, în cele din urmă, să mi se dovedească nevinovăţia”, declară primarul din Rovinari.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: