Banţa şi Manta încep războiul de gherilă cu Morega

Procentul luat de liberalii gorjeni la europarlamentare nu îi asigură liniştea în organizaţie lui Dan Ilie Morega, deşi scorul e în trend cu cel de la nivel naţional pentru partid. Doi opozanţi mai vechi ai acestuia, Victor Banţa şi Pantelimon Manta, ies acum la rampă cu promisiunea unor dezvăluiri despre şeful lor de partid, asta deşi primul este "autosuspendat" din partid, iar al doilea a aflat acum că a fost zburat din PNL Gorj de prin mai tocmai pentru că nu şi-a achitat cotizaţia de un leu pe lună.
 Fostul prefect Victor Banţa afirmă pe blogul său personal că în curând va face o serie de dezvăluiri despre liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, cei doi fiind în conflict de circa un an de zile. Banţa, devenit inspector guvernamental după ce a fost înlocuit din postul de prefect de Gorj, a fost susţinut de Morega la începutul anului 2008 pentru a deveni prefect, ulterior între cei doi apărând mai multe neînţelegeri. Banţa declară acum pe blogul său că în scurt timp va explica din ce cauză Morega "schimbă spectrul culorilor" atunci când aude de el. Comentariul fostului prefect este intitulat "Momentul Adevărului", Banţa folosind deseori blogul pentru a-şi exprima puncte de vedere faţă de anumiţi adversari politici.
 "Am lăsat să treacă un timp în tăcere de când am fost demis din funcţia de prefect al judeţului Gorj, dar acum consider că a sosit momentul Adevărului, acela în care vă voi releva lucruri incredibile, dar totuşi adevărate. Veţi afla de ce îl deranjează pe cetăţeanul Morega Ilie Dan prezenţa mea şi de ce acesta schimbă tot spectrul culorilor, de la infraroşu la ultraviolet, atunci când aude de mine. Nu va fi obligatoriu să fiţi de acord cu mine, dar vă asigur că e cel mai rapid mod de a afla adevărul...", susţine Banţa pe blogul său.

 Morega nu se teme

 Dan Ilie Morega şi Victor Banţa s-au întâlnit faţă în faţă duminică la o întâlnire a tinerilor din PNL Gorj, liderul filialei declarând atunci că "acei membri care au 45-46 de ani nu se mai pot considera tineri în filială", declaraţia vizându-l direct pe fostul prefect. Morega a mai menţionat atunci că Banţa, ca înalt funcţionar public "este în afara legii" prin participarea sa la întâlnirea politică a tinerilor liberali. "Aştept cu mare interes să văd ce dezvăluiri face. Dacă vor fi nefondate şi vor fi calomnioase sau denigratoare, acestea e clar că se vor întoarce împotriva sa. N-are ce să mai dezvăluie el despre mine că la mine totul e trecut în declaraţia de avere, e totul paraverificat, nu am firme prin minerit sau energie", spune Morega.

 Manta a rămas de căruţă

 Fostul deputat liberal Pantelimon Manta nu mai este membru al PNL Târgu Jiu, el fiind exclus din organizaţie după ce conducerea filialei a constatat că acesta nu-şi achitase cotizaţia de un leu pe lună de o jumătate de an. Preşedintele PNL Târgu Jiu, Matei Nădrag, afirmă că zeci de membri ai organizaţiei se află în situaţia lui Manta, urmând să fie excluşi în perioada următoare. "Am început verificările pentru a vedea câţi membri mai avem pentru că în unele zone am luat mai puţine voturi decât numărul membrilor pe care îi ştiam noi. Domnul Manta nu a mai trecut de mult pe la partid, iar cotizaţia nu şi-a achitat-o deloc pentru acest an. Conform statutului, la şase luni de neplată a cotizaţiei orice membru este exclus de drept", afirmă Nădrag.
 Pantelimon Manta a declarat, în schimb, că excluderea sa este generată de conflictul pe care îl are cu preşedintele PNL Gorj deputatul Dan Ilie Morega. Fostul parlamentar afirmă că Morega a dorit astfel să îl aducă la tăcere înaintea organizării de alegeri în filială. "El ştie că eu pot să îi clatin barca în care se află şi de aceea au recurs la o asemenea decizie. E absurd să mă dea afară pentru că toamna trecută am achitat 2500 de lei pentru tot anul, iar din ianuarie şi până acum, în iunie, nu sunt 6 luni trecute complet, deci aş mai avea timp să plătesc. Morega procedează în stilul lui stalinist, ca la cooperaţia de consum, dorind să mă aducă la tăcere, mai ales că a avut rezultate slabe la alegeri în colegiul său", afirmă Manta.

 Morega spune că excluderea e statutară

 Dan Ilie Morega a precizat că Pantelimon Manta a fost suspendat din partid din luna mai, iar acest lucru i s-a adus la cunoştinţă prin mandat poştal. "El compară votul uninominal cu cel politic de la europarlamentare, deşi sunt situaţii diferite. Decizia de suspendare a luat-o organizaţia municipală prin luna mai, din câte am înţeles, tocmai pentru că el nu a mai plătit niciun fel de cotizaţie, decizia luată fiind perfect statutară", afirmă Morega. "Atunci când sunt rezultate bune ei sunt buni manageri, iar când scorurile sunt proaste la ei în colegii, eu sunt de vină. Acum avem cele mai bune rezultate din istoria filialei, suntem pe locul 24 la nivel naţional faţă de 40 pe care eram acum câţiva ani când filiala era lanterna roşie a partidului", spune şeful organizaţiei.
 Pantelimon Manta s-a înscris în PNL în perioada în care era deputat, el fiind ales parlamentar în toamna lui 2004 pe listele Alianţei PSD+PC, după ce părăsise filiala judeţeană a PDL. Manta a intrat însă în conflict cu Morega în cursul anului trecut, înainte de alegerile parlamentare, alegeri în urma cărora actualul preşedinte al PNL Gorj a devenit deputat în colegiul 1. Adevărurile pe care le promit cei doi liberali despre şeful lor de partid trec însă peste unul pe care nici Morega pare să nu-l vadă, acela legat de faptul că, atunci când au venit în partid sau au fost susţinuţi pentru funcţii publice şi Manta şi Banţa nu vorbeau despre "stilul stalinist" al şefului de organizaţie, stil pe care par să-l fi descoperit de abia acum, în opoziţie.


Vizualizări: 2,259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: