Morega ştie ce consilieri PNL vor fi zburaţi din partid

Un număr de circa 30 de consilieri locali din cadrul PNL Gorj vor fi schimbaţi din funcţii din cauza rezultatelor slabe de la alegerile euroaparlamentare. Decizia a fost luată la sfârşitul săptămânii trecute şi confirmată oficial de preşedintele filialei, deputatul Dan Ilie Morega. 
 Biroul Politic Teritorial al filialei a decis sâmbătă, într-o şedinţă de analiză, să propună Delegaţiei Permanente a PNL Gorj, ce se va reuni la sfârşitul săptămânii viitoare, să retragă sprijinul politic pentru consilierii care au rezultate slabe. Dan Ilie Morega a vorbit şi înainte de alegeri despre astfel de măsuri, iar acum nu face decât să aplice ceea ce spunea cu nici o lună în urmă. 
 "Sunt vreo 25-30 din diferite localităţi, unele conduse chiar de primari de-ai noştri, liberali, şi care au luat mai puţin de 80 de voturi de persoană. Stabilisem iniţial o normă de 150, dar am zis să nu fim absurzi şi să mergem pe norma realizată efectiv pe 7 iunie. Am coborât ştacheta la 80, dar sunt consilieri care au până în 10 voturi în satul lor, ceea ce e clar că acel om nu are performanţă şi partidul nu are nicio şansă cu el", a menţionat Morega.

 Primarii sunt iertaţi pe moment
 
 Liderul PNL Gorj afirmă că filiala va acorda sprijin politic următorilor candidaţi de pe listele electorale de la alegerile locale din 2008, noii consilieri urmând să blocheze inclusiv decizii ale unor primari liberali cu rezultate proaste şi pe care organizaţia nu-i poate lăsa fără sprijin politic pentru a-i schimba.
 "Sunt primari care au lucrat mai mult pentru PSD sau PDL, dar lor am zis să le mai acordăm o şansă de reabilitare la alegerile prezidenţiale din toamnă. Dacă nici atunci nu vor da roade vor fi sancţionaţi de către noi aşa cum nici nu-şi imaginează. Nu-i posibil ca ei să facă joc dublu, să aibă rezultate mereu în scădere, să folosească bani pentru proiecte aprobate de guvernarea liberală şi ei să se laude că sunt finanţări date acum, iar noi să-i lăsăm aşa. Deocamdată luăm însă doar aceste măsuri", a menţionat Morega".
 PNL Gorj a obţinut la alegerile din 7 iunie 14,45 %, rezultat apreciat drept "mulţumitor" de Morega, deşi acesta declara iniţial că îşi dorea un scor de 20%.


Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: