Bărbat aflat în carantină la Rânca, decedat. Două asistente, în izolare

Un bărbat aflat în carantină la Rânca a murit vineri, la puțin timp după ce a fost dus la spitalul din Târgu Jiu. Bărbatul de 41 de ani era supraponderal, avea 140 de kilograme și revenise din Anglia. A mai avut stări de rău înainte de carantină, urmând ca testele să arate dacă era infectat cu noul coronavirus.

Potrivit ISU Gorj, un angajat al DSP Gorj, responsabil de un centru de carantină din stațiunea Montană Rânca, semnala vineri la prânz faptul că, în momentul în care le servea masa de prânz persoanelor aflate in centrul de carantină, într-una dintre camere a găsit un bărbat în stare de semiconștientă. Imediat, a fost directionat spre locul evenimentului un echipaj SAJ din cadrul substației Novaci in sprijinul caruia a fost direcționată o ambulanta tip C cu medic din cadrul Substației Tg-Jiu.

"Pacientul, un barbat supraponderal in varsta de 41 de ani, a fost preluat de catre echipajul SAJ din cadrul substației Novaci si predat pe traseu echipajului cu medic din cadrul substației Tg-Jiu, care a depus toate eforturile pentru a-l tine pe barbat in viata. Acesta a fost predat la secția cardiologie a spitalului din Tg-Jiu, unde, din pacate, in ciuda eforturilor medicilor, nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva. La servirea micului dejun, persoana responsabila de centrul de carantina in care era cazat barbatul nu a identificat nicio schimbare in comportamentul acestuia care sa indice faptul ca ar avea probleme de sanatate", a transmis ISU Gorj.

Barbatul a fost plasat in carantina, singur in camera, pe data de 06.04.2020 dupa ce s-a intors pe teritoriul judetului Gorj din Anglia, cu un autovehicul in care a călătorit singur si nu a semnalat probleme de sanatate.

Pentru ca nu a prezentat simptomatologie specifica infectiei cu COVID-19, conform procedurilor in vigoare, barbatul nu a fost testat in ceea ce priveste infecția cu noul coronavirus. Inainte de a fi declarat decesul, barbatului i-au fost recoltate probe, urmand ca acestea sa fie trimise, in cel mai scurt timp, catre un centru de prelucrare.

Pentru prevenirea oricărei suspiciuni de infecție cu noul coronavirus, toate persoanele care au intrat in contact cu barbatul au fost echipate corespunzator, a mai precizat ISU Gorj.

Decesul a venit la trei zile după ce un bărbat de 66 de ani din Tismana, cu grave afecțiuni la inimă, a murit la secția de Terapie Intensivă a spitalului din Târgu Jiu. Două asistente de la ATI au intrat în izolare, pentru că au intrat în contact cu pacientul.

De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj au fost raportate 8 cazuri de persoane cu COVID-19, plus doi gorjeni diagnosticați în centre de carantină din afara județului. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5 au fost declarate vindecate și externate din unități spitalicești.

În data de 10.04.2020 (ora 8.00), la nivelul județului Gorj, se aflau în autoizolare la domiciliu un număr de 1260 de persoane, iar în carantină 602 persoane.

Vizualizări: 8,351

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: