Bărbat carbonizat în timp ce înlocuia becurile din Jupâneşti

Sfârșit tragic pentru un doljean de 42 de ani care s-a crezut electrician și s-a apucat să schimbe becurile arse prin comuna Jupânești, în ideea că, astfel, va câștiga niște bani de la primarul localității. Cei doi avuseseră o discuție în cursul zilei de marți, craioveanul întrebând dacă pentru 100 de lei este lăsat să facă un inventar al becurilor ce nu sunt funcționale la rețeaua publică. Omul a mers însă mai departe cu „inventarul” și s-a apucat să înlocuiască becurile arse, la al doilea pe care l-a schimbat electrocutându-se mortal.

Nenorocirea a avut loc în satul Vierșani, acolo unde sătenii aveau probleme cu două becuri care erau nefuncționale. Deși stâlpii de curent erau la marginea satului, electricianul de ocazie a făcut rost de o scară de prin sat și s-a urcat pe aceștia apucându-se să schimbe becurile. „El a schimbat un bec, iar la al doilea doar lucra la el. Nu știu ce s-a întâmplat, ce a făcut el acolo sus, dar odată îl văzui pe scară că nu mai mișca. Am sunat la 112 de au venit pompierii și l-au coborât că era mort”, a povestit Marcel Manu, martor ocular la cele întâmplate.

O problemă în această poveste ar putea să aibă și primarul Petre Gușiță, care a venit la locul incidentului imediat după ce a aflat de cele întâmplate, lui nevenindu-i să creadă că s-a putut produce o astfel de tragedie. „În cursul zilei dumnealui și încă un prieten de-al dânsului m-au abordat spunându-mi că au discutat aici în sat, la o cârciumă, cu câțiva localnici care le-ar fi spus că sunt niște becuri arse. M-au întrebat dacă pot să facă o constatare la becurile din comună care sunt nefuncționale și dacă le dau 100 de lei pentru treaba asta. Le-am spus că miercuri dimineaţa îi aștept la mine cu rezultatele, pentru ca eu să chem apoi specialiștii de la Electrica pentru a schimba becurile pentru că şi până acum doar cu acești specialiști am făcut înlocuirile de becuri nefuncţionale. Am aflat, în schimb, acum, că dumnealui s-a urcat pe stâlp şi a făcut ce a făcut. Nici el nici prietenul dumnealui nu sunt angajaţi ai Primăriei, nu au contract cu noi, nu sunt persoane pe care să le fi cunoscut. Eu i-am și întrebat dacă au vreo calificare, echipament de protecţie, dar nu le-am cerut să se urce și să schimbe ei becurile”, a spus primarul, care acum trebuie să dea explicații și la Poliție.

Bărbatul care a murit a venit împreună cu un amic de-al său, care a recunoscut că îi asigura deplasarea prin țară. „El are multe lucrări prin zona asta, că eu îl mai plimbam și la Târgu Jiu și la Novaci, pe acolo pe unde avea lucrări. Nu știu dacă era electrician, eu doar îl transportam. Îl luam din Craiova și îl duceam unde spunea el. Odată știu că l-am dus până la Iași”, a spus bărbatul respectiv. El a fost audiat de polițiști pentru ca anchetatorii să stabilească în ce împrejurări a ajuns prietenul său să schimbe becurile prin Vierșani și cine se face vinovat de moartea sa. Oamenii legii au deschis un dosar penal în care fac cercetări pentru moarte suspectă, dar și nerespectarea măsurilor de protecție a muncii.

Vizualizări: 1,921

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: