Bărbatul care a înjunghiat o femeie din Motru s-a sinucis

Bărbatul de 45 de ani care în decembrie anul trecut și-a înjunghiat soția care își ducea copilul la o școală din Motru s-a sinucis pe 13 martie în penitenciarul din Târgu Jiu. Constantin Șhiopan fusese adus de la un alt penitenciar, pentru a fi prezent pe 12 martie la termenul din procesul în care era judecat pentru tentativă de omor.

Agresiunea asupra soției a fost comisă pe 7 decembrie, la ora 07.35, pe strada Aleea Fagului, din municipiul Motru. Șchiopan a băgat cuțitul de mai multe ori în femeia cu care a fost căsătorit 21 de ani și cu care avea patru copii.

Cei doi locuiau în comuna Șovarna din județul Mehedinți, dar femeia și copiii se mutaseră la părinții ei din Motru, din cauza violențelor tot mai dese cauzate de consumul de alcool.

În ziua cu pricina, Șchiopan a cumpărat un cuțit și o sticlă de coniac de la un magazin din Motru, fiind surprins pe camerele de supraveghere. A pândit soția când îl ducea pe cel mic la școală și a băgat cuțitul în ea de mai multe ori, după care l-a aruncat. Ulterior, a recuperat cuțitul și a încercat să își taie gâtul, provocându-și răni superficiale. Medicii din Târgu Jiu au reușit să le salveze ambilor viața.

Șchiopan nu a renunțat însă la ideea de a se sinucide. A făcut-o în penitenciar. ”Personalul medical al Penitenciarului Târgu-Jiu a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unui deţinut care a săvârşit un act de suicid prin spânzurare, în camera de deţinere. Au fost aplicate manevre de resuscitare până la sosirea echipajului Serviciului de Ambulanță Târgu-Jiu care a preluat procedura, însă, în ciuda eforturilor depuse, a fost constatat decesul la ora 11.40. În conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la informarea: familiei persoanei condamnate, judecătorului de supraveghere a privării de libertate, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor“, se precizează într-un comunicat al Penitenciarului Târgu-Jiu. (A.A.)

Vizualizări: 6,224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: