Bârcă: Cei care au pierdut alegerile locale trag sforile în PD-L

Primarul din Turburea, Ion Bârcă, a criticat din nou conducerea PD-L Gorj pentru candidaţii necunoscuţi nominalizaţi, dar şi comisia de etică de la Bucureşti, ale cărei criterii au făcut imposibilă candidatura lui Cosmin Popescu. Bârcă spune că nimeni nu ţine cont de părerea primarilor şi că sforile sunt trase de cei care au pierdut alegerile.

Reporter: Candidatura domnului Zgăbaia pe Colegiul 3, din care face parte Turburea, a fost confirmată de Bucureşti. Cum comentaţi?

Ion Bârcă: Nici un primar nu a fost consultat de Ion Ruşeţ şi Severus Militaru atunci când s-au făcut nominalizările. Ei să şi le asume. Noi nu am ştiut decât că domnul Zgăbaia o să fie candidat. Cei care au decis asta trebuie să ştie că sunt oameni care nu sunt de acord cu politica lor.

Rep.: De ce nu sunteţi de acord cu această candidatură?

I.B.: Noi aveam candidatul nostru pe colegiul 3, pe domnul Cosmin Popescu, care este deputat pe acest colegiu. Dacă nu a fost de acord comisia de etică, atunci o să rămânem cu comisia de etică.

Rep.: De ce credeţi că un alt candidat nu are şanse?

I.B.: Ca să câştigi un colegiu trebuie să vii în faţa electoratului cu un om cu notorietate, care să aibă priză la oameni, să fie din colegiu. Noi, primarii, nu am fost consultaţi. M-a chemat la un moment dat domnul Ruşeţ, în particular, să-mi spună că s-ar putea să ieşim cu această propunere. Dar nu am fost chemaţi toţi, să discutăm, să votăm. Lui Robert Zgăbaia nu pot decât să-i urez succes, nu vreau să-l dezamăgesc pe copil.

Rep.: Cine a stabilit candidaţii?

I.B.: În acest moment, la PD-L deciziile sunt luate de oameni care au pierdut alegerile locale, care au luat doi-trei consilieri. Noi, primarii, suntem un nimeni în acest partid. Ei trag sforile.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: