Bârcă: Dacă nu voi fi exclus din PD-L, voi candida pentru preşedinte

Ion Bârcă, primarul comunei Turburea, aşteaptă să fie exclus din PD-L pentru a se putea înscrie în PSD. Primarul a luat decizia de a trece în barca social-democraţilor încă dinainte de alegerile parlamentare, acesta fiind motivul pentru care a sprijinit în campanie candidaţii USL. Bârcă spune că îi va cere lui Ion Cupă să-l ajute cu excluderea din partid. În caz contrar, ameninţă că va candida pentru funcţia de preşedinte al PD-L Gorj şi că nu se va lăsa până ce nu va câştiga.

Rep.: După alegerile parlamentare aţi fost ameninţat cu excluderea din PD-L din cauză că aţi sprijinit, în campanie, candidaţii USL. În momentul de faţă, mai sunteţi membru PD-L?

I.B.: Încă mai sunt membru PD-L, dar sper să fiu exclus în perioada imediat următoare. Voi avea o discuţie cu domnul Cupă şi îi vor cere să mă ajute cu excluderea din PD-L.

Rep.: Înţelegem că cereţi excluderea în mod expres. Intenţionaţi să treceţi la PSD, dat fiind faptul că aţi sprijinit candidaţii USL în campanie ? 

I.B.: Da. Vreau să fiu exclus din PD-L pentru a trece la PSD. Ăsta era şi scopul meu în momentul în care l-am urmat pe Cosmin Popescu ajutându-i, în campanie, pe cei de la USL. Nu are rost să rămâi într-un partid care n-a investit nimic în tine. Dacă m-ar fi ajutat măcar cu vreun cap de aţă poate că mai stăteam la discuţii, dar aşa nu are nici un rost. Am stat în PD-L cât au fost Ionel Manţog şi Cosmin Popescu. Le-au dat cu piciorul, iar eu nu mai am de ce să stau aici.

Rep.: Nu vă temeţi că excluderea din partid vă va afecta activitatea dumneavoastră de primar întrucât aveţi foarte mulţi consilieri PD-L în Consiliul Local?

I.B.: La Turburea, PD-L are un viceprimar şi şase consilieri locali din 13 datorită mie. Domnul Blaga a spus că toţi consilieri locali PD-L se vor opune proiectelor mele dacă voi trece la PSD. Nu se va întâmpla acest lucru pentru că la fiecare şedinţă de Consiliu Local eu chem câte 30-40 de oameni din comună, iar aceştia vor vedea cine se opune binelui comunităţii.

Rep.: În condiţiile în care nu veţi fi exclus din PD-L, vă veţi risca mandatul de primar pentru a trece la PSD?

I.B.: Nu cred că se va ajunge până acolo. Sunt prea bătrân în politică pentru a se lua cineva la ceartă cu mine. Fac politică de vreo patru mandate şi nu sunt învăţat să pierd. În condiţiile în care nu mă vor exclude din PD-L voi candida pentru funcţia de preşedinte al PD-L, iar atunci se va întoarce roata. Nu mă voi lăsa până ce nu voi câştiga acest post pentru că de 25 de ani am fost ales de oameni în toate funcţiile mele: preşedinte de cooperaţie, consilier local, viceprimar şi primar.                 

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: