Bârcină, alături de Guţă la înmormântarea „regelui fierului vechi"

Cu o săptămână înainte să-i înceapă la Bucureşti procesul în care este acuzat că a dat şpăgi de peste o jumătate de milion de euro unui fost şef al ANRE, omul de afaceri Ion Bârcină, zis Dan Goeru, şi-a făcut ieri timp pentru a ajunge în Valea Jiului şi a fi alături de familia lui Nicolae Guţă, după ce unul dintre fraţii manelistului a murit.

Samir Linguraru, pe numele său adevărat, nume pe care îl poartă, de fapt şi Guţă, era supranumit „Regele fierului vechi” în Valea Jiului şi, evident că, într-o astfel de ipostază, a colaborat foarte bine cu „regele” de la Gorj al fierului vechi.

De altfel, ieri chiar Bârcină a recunoscut că a fost o perioadă în care s-a câştigat foarte bine din afacerile cu fier vechi, afaceri care l-au şi apropiat de fratele manelistului. „A câştigat, da, e adevărat, că aşa au fost timpurile. Toată lumea care s-a ocupat cu fier vechi a câştigat bani frumoşi. Samir nu a lăsat cine ştie ce averi, dar şi-a lăsat copiii la adăpost şi i-a lăsat bine”, ne-a declarat Bârcină, averea răposatului presupunând nu doar afacerile pe care familia le are în Valea Jiului, ci şi maşini de lux şi una dintre cele mai mari case pe care Samir le avea în zonă.

Dan Goeru nu a fost singurul afacerist rom care ieri a luat drumul Văii Jiului pentru a transmite condoleanţe familiei. Patronul restaurantului de la Debarcader, Costel Mocanu, a venit împreună cu mai mulţi prieteni de-ai săi pentru a fi alături de Guţă, el fiind, la rândul său, un colaborator al lui Samir. De asemenea, Virgil Bonculescu, implicat în campania electorală a PSD şi a lui Victor Ponta în special în cartierul Obreja, a fost şi el prezent împreună cu familia, fiind un prieten al decedatului.

 Fratele lui Guţă şi-a pierdut viţa la 43 de ani după o luptă de aproape un an şi jumătate cu un cancer de piele, pe care l-a luat după ce a vrut să se opereze de o aluniţă. A încercat apoi să scape de boală la clinici din Israel, Germania sau Austria, dar, în cele din urmă, la începutul acestui an, boala l-a învins, iar el a murit pe un pat de spital la Petroşani. Nicolae Guţă a fost prezent şi el la înmormântare, alături de toţi copii săi, cu toţii purtând doliu după cel dispărut prea devreme din mijlocul lor. Sute de oameni din Vale le-au fost alături, localnicii neuitând că, atunci când era în viaţă, Samir organiza împreună cu cântăreţul de manele petreceri la care invita gratuit chiar şi câte 1000 de persoane, mulţi dintre participanţi fiind împrumutaţi şi cu bani pentru a mai scăpa de problemele de zi cu zi.

Vizualizări: 778

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: