Medic acuzat că a dat aviz pentru port-armă unui bolnav psihic

Un medic psihiatru din cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu este anchetat de poliţişti după ce a emis pentru un bărbat aflat în evidenţele Secţiei Psihiatrie un certificat din care reieşea că acesta este apt să poarte armă.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozibili, Substanţe Periculoase, s-au sesizat cu privire la medicul respectiv, după ce bărbatul căruia îi eliberase certificatul medical s-a prezentat la sediul acestui Serviciu pentru a solicita permisul de port-armă. Astfel, medicul Gabriel Iliescu a concluzionat în certificatul medico-legal că solicitantul este „apt pentru port, folosire arme şi muniţii”, deşi acesta se afla în evidenţele Secţiei Psihiatrie a Spitalului Judeţean „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, fiind inapt  pentru a deţine, purta, folosi arme şi muniţii.

Conform anchetatorilor, bărbatul care a solicitat permisul de port-armă este un pensionar din comuna Urdari, pensionat anticipat pe caz pe boală, tocmai ca urmare a luării sale în evidenţele Secţiei Psihiatrie. Poliţiştii au verificat situaţia acestuia după ce au primit din partea lui solicitarea pentru a obţine un permis în baza căruia să aibă dreptul să deţină asupra sa o armă neletală şi astfel au aflat că bărbatul nu are voie să poarte nicio categorie de arme. Medicul care a eliberat certificatul medical este anchetat acum pentru neglijenţă în serviciu, riscând o pedeapsă de doi ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat.

SCANDAL

Nu este primul scandal în care este implicat medicul Iliescu. În urmă cu câteva luni, un pacient a susţinut că a fost agresat de medic, în timp ce Iliescu a susţinut că el a fost cel agresat. „Cred că din cauza numelui de pe ecuson”, a fost explicaţia de atunci a medicului, care credea că a fost confundat cu Ion Iliescu.

Vizualizări: 332

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: