Baschet: Energia debutează în Eurochallenge

Oraşul lui Brâncuşi şi baschetul gorjean se pregătesc să ia pulsul unei cupe europene. Energia debutează marţi în FIBA Eurochallenge, pe teren propriu, într-o partidă cu estonienii de la Tartu Rock. Câştigătoarea Cupei României face parte din Grupa B din Eurochallenge, alături de echipele Egis Kormend (Ungaria), Tartu Rock (Estonia) şi Academic Lukoil Sofia (Bulgaria). Pentru Energia urmează primul examen european, marţi, 4 noiembrie, de la ora 19:00, în Sala Sporturilor din Târgu-Jiu.

Antonis Constantinides, antrenorul Energia Târgu-Jiu, a declarat că ”Primul gând este să obținem trei victorii pe teren propriu. Este foarte dificil acest lucru, fiind o grupă echilibrată. Dar, dacă vrem să avansăm în EuroChallenge, acesta este primul lucru pe care trebuie să-l facem, să câștigăm toate meciurile de pe terenul nostru. Cu patru victorii, trei victorii acasă și cu o posibilă victorie în deplasare, putem avansa în următoarea fază, în ultimele 16 echipe”.

Antrenorul Energiei a mai spus că Tartu Rock nu mai este o echipă la fel de puternică ca și cea de anul trecut. Echipa maghiară, Kormend, este considerată a fi şi cea mai accesibilă în această grupă, în opinia antrenorului Constantinides. Totuși, antrenorul echipei gorjene, Antonis Constantinides, recunoaște că prioritar rămâne campionatul. Pentru majoritatea jucătorilor Energiei este o experienţă nouă, iar Constantinides le atrage atenţia elevilor săi că ar trebui să nu uite de responsabilităţile pe care le presupune competiţia internă.

Biletele pentru primul meci din cadrul Grupei B  EuroChallenge, cel dintre Energia şi Tartu Rock (Estonia), vor fi puse în vânzare de luni, 3 noiembrie. Conducerea clubului Energia a stabilit ca intrarea să fie generală, la un preţ de 20 de lei pentru un bilet. Posesorii de abonamente vor putea intra la meci pe baza abonamentelor achiziţionate la începutul sezonului. Vor fi puse în vânzare 700 de bilete, iar circa 350 de persoane vor intra pe baza abonamentelor sau a invitaţilor care vor fi emise de club. Meciul va fi disputat marţi, de la ora 19.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: