Baschet: Energia luptă pentru calificarea în Final Four

Energia a câştigat primul meci din 2015, a învins pentru a doua oară echipa din Sibiu, de această dată cu scorul de 82-78. Vineri, 9 ianuarie, baschetbaliştii joacă pentru calificarea în Final Four al Cupei României, pe terenul celor de la CSU Atlassib.

Antrenorul Antonis Constantinides şi-a felicitat jucătorii după victoria cu Atlassib. „Singurul lucru negativ a fost că de la punctul în care trebuia să câştigăm la 7-8 puncte diferență am terminat la patru. Din moment ce diferenţa nu a fost mai mare poate este mai bine și pentru noi pentru că vom merge la Sibiu mult mai concentrați, cu o agresivitate mai mare și cu o dorinţă mai mare de a câștiga acel meci“, a concluzionat antrenorul.

Vineri, însă, Energia trebuie să câştige meciul fără drept de apel. „Mergem acolo nu ca să pierdem la trei, două sau la un punct, ci mergem acolo să câştigăm acel meci. Provocarea va fi una foarte mare pentru noi. Vom merge acolo pentru a ne califica în Final 4 pentru că merităm să fim acolo“. Antrenorul cipriot are o problemă cu regula privind numărul de jucători români din teren. „Este pentru prima dată în cariera mea când mă confrunt cu o situație de acest gen, cu un jucător specific pe teren și aici mă refer la regula cu jucătorul român pe teren. Trebuie să mă credeți că dacă nu ai mai făcut acest lucru înainte este foarte dificil, dar pentru bunul mers al baschetului românesc trebuie să impunem această regulă și în campionat pentru a ajuta jucătorii autohtoni să crească”. La acest meci a debutat şi Andreas Glyniadakis, care a făcut un meci bun contra Sibiului în cele 35 de minute jucate. Antrenorul Energiei, Antonis Constantinides, s-a declarat mulţumit de aportul lui Glyniadakis la victoria Energiei. El a marcat 11 puncte, a avut 10 recuperări, 3 pase decisive, pentru un coeficient de +18 la eficienţă.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: