Pandurii, restart în retur cu Pârvulescu și Edi Iordănescu

Echipa cu care gorjenii se mândreau anul trecut prin Europa League și care acum e cu un pas la retrogradare are șanse mari să își revină din primăvară, după ce în fruntea sa a fost adusă o nouă conducere, deși „nouă” e cam mult spus.

Președinte al clubului de fotbal va fi de acum încolo Eugen Pârvulescu, cel care în vară a părăsit formația după ce a fost schimbat din postul de președinte executiv, iar vestea i-a fost comunicată oficial doar după ce o aflase de la jurnaliști. Aseară aceasta a apărut lângă noul antrenor Edi Iordănescu, dând asigurări că s-a despărțit greu și de Universitatea Cluj, echipă la care a activat în ultima perioadă și care le-a cam dat lecții de fotbal pandurilor în această toamnă.

„Mi-a fost foarte greu să mă despart de Universitatea Cluj pentru că am construit ușor-ușor o echipă frumoasă. Mi-a fost greu să mă despart de finanțatorul Florian Walter, un om deosebit, căruia vreau să-i mulțumesc și cu care probabil orice conducător din țară ar dori să lucreze. Am venit la Târgu Jiu pentru că aici e a doua casă a mea. În sufletul meu există clar Pandurii Târgu Jiu. Au fost momente grele pentru mine jocurile din această toamnă când am întâlnit Pandurii în cupă și campionat. La momentul respectiv cu un ochi plângeam cu un ochi râdeam pentru că nu ți-e totuna să vezi jucătorii cu care ai lucrat, jucători deosebiți, dar asta e viața”, a spus Pârvulescu.

Antrenor: Am cerut bonusuri pentru rezultate

Edi Iordănescu și-a stabilit deja programul pentru perioada de vacanță până la începerea returului, dar și obiectivele pentru finalul de campionat și pentru campionatul din ediția viitoare. Pe termen scurt e evident că noul antrenor urmărește să scoată echipa din zona retrogradării, iar anul viitor se gândește la un loc fruntaș în clasament, care să readucă Pandurii în Europa League, Cupa Ligii nefiind nici ea un obiectiv neglijat în proiectele demarate acum. „Am mare încredere că putem ieși din această zonă și din acest moment în care se află echipa la această dată. Este un loc în clasament care nu ne onorează. Este un club de tradiție și asta a contat foarte mult în alegerea mea, un antrenor tânăr care se mândrește să aibă în CV Pandurii Târgu Jiu și sper și cu rezultate în paralel. Obiectivul principal e să ieșim din zona retrogradării și de la locul 8 în sus vom începe să fim și plătiți, nu salarial, ci ca bonusuri. Ne dorim un loc cât mai sus și de ce nu o cupă europeană. Personal am solicitat bonusuri și pentru Cupa Ligii și pentru campionat”,  a spus Iordănescu.

Noul antrenor a menționat că tinerețea sa nu e un dezavantaj, el spunând că are deja experiență în meciuri europene și suficientă încredere în actualul lot de jucători pentru a face față partidelor dificile din retur. La prezentarea acestuia a fost prezent aseară și primarul Florin Cârciumaru, dar și șeful Consiliului Județean, Ion Călinoiu, ambii dând asigurări nu doar că au încredere în noua echipă managerială de la Pandurii, ci și că de anul viitor vor începe lucrările de modernizare a stadionului. Actuala bază sportivă va fi rasă și aici ar urma să fie ridicat unu stadion de 4 stele, Cârciumaru menționând că dorește să îi facă mândri pe gorjeni de noua investiție, investiție care, pentru a fi valorificată, are nevoie și de o echipă de fotbal care să aibă performanțe fie și doar la nivelul anului trecut…

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: