Baschet: Energia, un nou eşec acasă

Energia Târgu-Jiu a pierdut meciul din etapa a 6-a din Grupa 7-12 a Ligii Naţionale în fața echipei BCM U Pitești, scor  72-98 (18-23, 10-28, 30-29, 14-18).

Debutul meciului a fost unul destul de echilibrat, cu un plus pentru formația gorjeană, care după cinci minute de joc conducea pe tabelă cu 11-9. Oaspeții, cu Hristu Șapera pe bancă, au întors rezultatul și la finalul primului act, echipa vizitatoare avea un avans de cinci puncte, scor 18-23. Sfertul doi a aparținut în totalitate piteștenilor, care s-au desprins decisiv pe tabelă. La jumătatea sfertului doi tabela indica 20-37, iar diferența s-a mărit până la pauza mare. Cu un sfert doi adjudecat cu 28-10, echipa din Pitești a intrat la cabine cu un avantaj consistent, 51-28. Un avantaj la care a contribuit și brigada de arbitrii, cu o prestație jalnică. Sfertul trei a fost unul extrem de echilibrat, în care Energia a încercat să ofere un baschet de calitate fanilor prezenți la sală. Șicanați în permanență de fluierași, cu decizii uneori ridicole, baschetbaliștii Energiei s-au impus cu 30-29, dar la general tabela indica 58-80. Și ultimul act a fost unul destul de echilibrat, chiar dacă Energia l-a pierdut pe Santa, eliminat încă din sfertul trei pentru cinci greșeli personale. Piteștiul s-a impus în ultimulact cu 18-14, iar la general cu 98-72.

Iannis Diamantakos a explicat la finalul meciului cauzele care au dus la eșecul Energiei. „Cu cât trece timpul și situația de aici rămâne aceeași, se acumulează și oboseala, antrenamentele nu sunt aşa cum ar trebui să fie, cu atât vom avea mai multe fluctuaţii în joc”. Antrenorul Energiei crede că înfrângerea în faţa Piteştiului nu a schimbat cu mult datele în privinţa evitării retrogradării. Energia mizează pe o victorie în faţa Mediaşului pe teren propriu. (A.A.)

Vizualizări: 314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: