Baschetbaliştii şi-au asigurat vacanţa de Crăciun

Echipa de baschet masculin a CSM Târgu Jiu a debutat cu o victorie în faţa suporterilor şi a câștigat manșa retur din prima fază a Cupei României. Chiar dacă victoria nu a dus  şi la calificare, antrenorul Claudiu Alionescu s-a declarat mulţumit de acest debut şi a felicitat jucătorii pentru victoria din meciul cu CSM Focşani.

CSM Târgu Jiu s-a impus în faţa echipei CSM Focșani, în cel de-al doilea meci din Cupa României, dar a ratat calificarea pentru că victoria echipei din Focşani a fost mult mai clară, la 14 puncte diferenţă, în meciul tur. Echipa antrenată de Claudiu Alionescu a reușit doar  o victorie la cinci puncte diferenţă, scor 76-71, având nevoie de încă 10 puncte pentru o calificare.

Antrenorul Claudiu Alionescu a felicitat jucătorii pentru modul în care au abordat partida: „Cu un ochi plângem şi cu unul râdem, nu neapărat că nu ne interesa  această calificare, dar echipa din Focşani a demonstrat în cele două manşe că este o echipă mai matură decât noi. Calificarea s-a jucat la Focşani unde am „reuşit” să pierdem categoric ultimul sfert. Mă bucură atitudinea pe care am văzut-o în teren şi faptul că văd o echipă care se construieşte. Sunt jucători de valoare la CSM, iar această victorie aş vrea să fie doar imboldul moral de care avean nevoie. Este o victorie care nu ne va ajuta cu nimic, am pierdut o calificare, dar au câştigat o pauză de Crăciun. Pentru că, dacă ne-am fi calificat în turul doi, atunci meciurile erau între Crăciun şi Anul Nou şi nu mai puteam să le dau pauză. Vreau să felicit băieţii pentru că şi-au dorit această victorie şi au luptat până în ultimul minut”.

Baschetbaliştii de la CSM Târgu Jiu s-au impus cu 76-71 în returul Cupei României cu CSM Focşani. Gazdele nu s-au putut baza la  acest meci  pe Ioan Alin Borşa, dar a debutat pivotul american Rick Curry Jr. şi a fost folosit la acest meci şi expertul sportiv al secţiei de baschet, Adrian Roşu, care a  jucat ca voluntar: „Momentan am  jucat doar ca voluntar. A fost un meci bun,  l-am câştigat dar, din păcate, nu ne-am calificat.  Am pierdut acolo, am  plecat cu minus 14 puncte şi nu e suficient cu cât am câştigat, dar ca moral e foarte bine”.

La finalul acestei săptămâni baschetbaliştii gorjeni se vor deplasa la Miercurea Ciuc pentru primul meci din campionat.

Vizualizări: 487

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: