Băsescu, atac dur la adresa PD-L!

Traian Băsescu a avut ieri un atac dur la adresa partidului care l-a făcut de două ori preşedintele României. Elita partidului este mediocră, a spus Băsescu, care crede că PD-L nu are un  om potrivit pentru a candida la prezidenţiale, motiv pentru care le-a recomandat democrat-liberalilor să se concentreze pe alegerile parlamentare de peste patru ani.

Întrebat cine ar fi mai potrivit pentru şefia PD-L, între Elena Udrea şi Vasile Blaga, Traian Băsescu a răspuns, râzând, că Emil Boc. După întâlnirea pe care a avut-o cu Emil Boc la Cluj Napoca, Băsescu a fost întrebat ce aşteptări are de la Convenţia PDL. "Păi eu cred că ar trebui să aștept ce așteaptă orice om: un PDL revitalizat, ca pe vremea când se bătea cu PSD-ul în parte, și cu PNL-ul dacă era nevoie. Un PDL care să fie alternativa, pentru că așa cum merge acum, mă tem că se îndreaptă către zona marginală a politicii", a spus el.

La întrebarea cine poate duce PDL spre revitalizare, preşedintele a spus: "În momentul de față, numai o echipă poate să-l ducă acolo. Nu au un lider care să-i tracteze". De asemenea, Băsescu a dat de înţeles că ar merge la Convenţia PDL dacă ar fi invitat. "De regulă m-am dus întotdeauna când am fost invitat. Om trăi și om vedea dacă mă mai invită cineva", a răspuns el unei întrebări. Elena Udrea a declarat marţi seara că ea l-ar invita pe Traian Băsescu la Convenţia PDL, explicând că acest moment ar fi ,,un fel de rămas bun" de la partid, deoarece democrat-liberalii sunt în momentul în care trebuie să plece pe picioarele lor şi să nu mai depindă de preşedintele ţării.

Băsescu le-a mai spus pedeliştilor să îşi ia gândul de la alegerile prezidenţiale din 2014. „Cred că în momentul de faţă, PDL nu are un candidat pentru prezidenţiale, aşa cum se arată acum elita PDL, pentru că elita partidului nu depăşeşte media sau mediocritatea politicului. Ori, ca să ai un candidat la prezidenţiale nu-ţi trebuie numai forţa unui partid mare, ci şi un politician, doi, trei care să fie peste mediocritatea specifică politicului românesc. (...) Deocamdată, ei trebuie să privească la 2016 şi să-şi pună partidul în situaţia de a fi competitiv în 2016. Ce vor face la prezidenţialele din 2014... depinde”, a spus Traian Băsescu.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: