Băsescu reaminteşte promisiunile lui Ponta

Preşedintele Băsescu a declarat, miercuri, că nu se va întâlni cu delegaţia FMI, pentru că vrea să lase libertate Guvernului, despre care a spus că e convins că este încordat în negocieri pentru reducerea TVA, CAS, pentru impozitul regresiv, iar populaţia aşteaptă încheierea cu succes e negocierilor.

"Nu mă voi întâlni cu FMI. Am transmis acest lucru în mod politicos", a spus Traian Băsescu, răspunzând unei întrebări. El a precizat că nu va avea o întâlnire cu delegaţia FMI , deoarece a vrut să lase Guvernului "deplina libertate". "Am vrut să las Guvernului deplină libertate să poată negocia reducerea TVA la alimente, sper să reuşească acest lucru, populaţia aşteaptă, mai ales că au venit scumpiri (...), deci cred că populaţia aşteaptă cu nerăbdare finalizarea negocierilor să audă că Guvernul a reuşit să scadă TVA la alimente", a afirmat şeful statului.

Traian Băsescu a spus că, de asemenea, este convins că "Guvernul este extrem de încordat pe reducerea CAS". "Nu am îndoială că Guvernul negociază cu toată forţa şi capacitatea lui impozitul regresiv. Vă aduceţi aminte, maximum 16%, cât este cota unică acum, şi promiteau reducerea la 12% pentru anumite categorii şi la 8%", a continuat preşedintele.

Vizualizări: 76

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: