Băsescu – I'm loving it

Ca politician nu-mi place nimeni din România. Ca preşedinte de ţară, nu mi-a plăcut nici unul dintre cei de până acum. Dar de Băsescu îmi place, ca bătăuş. N-ar fi rău nici ca blogăr. Pe Băsescu îl poţi urî, îl poţi iubi, îţi poate fi simpatic, te poate călca pe nervi sau te poate pune pe gânduri. În nici un caz nu te poate lăsa indiferent. Pe scurt, revenind la potenţiala calitate de blogăr a preşedintelui, Băsescu face trafic. Încet, dar sigur, Băse i-a luat pâinea de la gură lui Vadim. Nu mai poate bietul tribun să stârnească vreun scandal cu o declaraţie aiuritoare, că mereu îi ia faţa marinarul. Vadim cred că e deja pe calmante, de necaz. Pe şi mai multe calmante.

S-a speculat până acum că Băsescu ar mai da câte-o acadea de asta de lins la presă atunci când vrea să distragă atenţia de la te-miri-ce nemulţumire populară cauzată de măsurile Guvernului. Aiurea. Tot ce vrea Băsescu este să atragă atenţia asupra lui, nu cred că-l interesează prea tare de unde o distrage, când şi cui. Până acum un an – doi, Băsescu era personaj principal doar la posturile de ştiri ale mogulilor (care tot încearcă să-l dea jos, de vreo nu-ştiu-câţi ani). Acum deja cineva a observat că cele trei săptămânale de umor de pe piaţă (de care sunt legat în diverse moduri) au avut toate pe prima pagină mecla preşedintelui. Brandul Băsescu a făcut ravagii în ţară şi deja a ajuns peste hotare: să te facă ruşii ”neruşinat” într-o declaraţie oficială şi asumată nu e deloc de colo. Notorietatea lui Putin şi-a lui Obama sunt pe cale să fie sub o ameninţare serioasă. şi nu vorbim despre oricine acum, ci despre primul preşedinte negru din istoria Americii şi despre şeful absolut al Rusiei, cel care cheamă presa în pădure să-l filmeze bătându-se cu urşi, tigri, lei, disidenţi, etc.

Chiar aşa, cum ar fi o confruntare parte-n parte Băsescu – Putin? Cum adică la ce? La masă. Cum adică de unde ştim cine câştigă? Simplu: învingător o să fie singurul care mai e încă la masă.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: