Bătaie în PSD pentru un post bănos la stat

Bătaie pe postul de director al Oficiului Judeţean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OFIR) Gorj! Liderii PSD Gorj au confirmat că Anca Borduşanu, purtătorul de cuvânt al partidului, şi Ion Gruescu, fostul primar de la Negomir, au cerut postul de director ce urmează să devină vacant după pensionarea directorului Gheorghe Cocină. Cu toate acestea, nu ar fi exclus să apară şi un alt treilea pesedist interesat de post.

Vicepreşedintele PSD Gorj, Ciprian Florescu, spune că noul director al OFIR Gorj va fi desemnat în şedinţă de partid. „Discuţii preliminare au existat doar la nivelul doleanţelor unora dintre membrii de partid. În rest, nu s-a discutat, nu s-au cerut păreri de la colegi, asta se întâmpla în viitor apropiat, pentru că, încet-încet, lucrurile trebuie să se aşeze. Deocamdată există un director acolo şi până îşi va încheia mandatul, cu siguranţă, se vor purta discuţii în interiorul partidului”, a declarat Ciprian Florescu.

Analiză în PSD!

OFIR Gorj este instituţia care gestionează fondurile europene destinate dezvoltării rurale, iar salariul directorului ajunge lunar la circa 10.000 de lei. Florescu crede că atât Ion Gruescu, cât şi Anca Borduşanu sunt capabili să conducă această instituţie. „Domnul Gruescu a fost primar atâtea mandate şi ştie despre ce este vorba, Oficiul de Plăţi este o instituţie care lucrează foarte aproape de primarii din judeţ. E vorba de proiecte care pot aduce bani europeni la fiecare localitate în parte. În ceea ce o priveşte pe doamna Anca Borduşanu, este un om care a muncit în partid, care şi-a arătat ataşamentul faţă de PSD. Din câte cunosc eu, capacităţile domniei sale îi permit să acceadă la o funcţie de conducere. Probabil, chestiunile astea se vor discuta într-un cadru mai larg, într-un Birou Permanent”, a precizat Florescu.

„Există competiţie!”

Vicele PSD susţine că este normal ca postul să fie vânat de foarte mulţi pesedişti întrucât partidul are oamenii bine pregătiţi. „Fiecare are dreptul să-şi dorească, să ţintească la o anumită funcţie. Toţi cei care intră în activitatea politică se gândesc, la un moment dat, să se realizeze şi din punct de vedere profesional. Asta nu e un păcat, dar nici nu generează lupte interne sau conflicte între membrii partidului. Ceea ce este foarte important e că există competiţie. Nu cred ar trebui ca noi să-i alimentăm pe unii sau pe alţii împotriva colegilor doar pentru că ţintesc aceeaşi funcţie”, a spus Florescu. 

Vizualizări: 2,645

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: