Bătaie pe Algocalmin

Cei care obişnuiesc ca atunci când îi doare capul sau o măsea să se trateze cu Algocalmin vor trebui ca de luna viitoare să treacă mai întâi pe la medicul de familie şi abia apoi pe la farmacie. Până atunci oamenii au asaltat farmaciile ca să se aprovizioneze.

„De la 1 februarie Algocalminul nu se va mai elibera fără reţetă. O reţetă e valabilă şase luni dar beneficiarul poate primi o singură dată pe lună medicamente în baza acestei reţete“, a precizat Raluca Mihuţescu, farmacistă. Decizia aparţine Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a fost luată pentru a împiedica bolnavii să folosească în exces acest medicament.

Târgujienii intervievaţi nu sunt de acord însă cu această decizie. „Nu e normal dacă vreau să iau o singură pastilă trebuie să merg să iau reţetă de la medicul de familie la care trebuie să-mi fac programare, cumpăr altă pastilă mai bine că aşa mai rău mă enervez, mă doare mai rău capul“, a spus Ioana Popa, o pensionară din Târgu Jiu.

Aşa se face că mulţi se aprovizionează de pe acum, cumpără cutii întregi de Algocalmin „Mulţi nu ştiu de această modificare însă cei care sunt în cunoştinţă de cauză se aprovizionează într-adevăr“, a precizat  Raluca Mihuţescu, farmacistă.

Potrivit studiilor, aceste medicamente conţin o substanţă care reduce numărul de globule albe din sânge şi scade imunitatea organismului dacă sunt folosite în exces.

Vizualizări: 737

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: