Reprezentanţii Direcţiei Copilului, ameninţaţi cu moartea

O femeie din Târgu Jiu acuză reprezentanţii Direcţiei Generale de Protecţie Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj că i-au luat copilul fără să aibă motive pentru a face acest lucru. Femeia mai spune că soţul ei, plecat în Spania, a ameninţat că îi va omorî dacă nu le înapoiază fetiţa.

Cert este că femeie are slabe şanse să-şi recupereze fetiţa dacă nu dă dovadă de luciditate.

Elena Pârcălabu, o tânără de 27 de ani din Târgu Jiu, spune că reprezentanţii Direcţiei ar fi încercat să o declare nebună, internând-o într-un spital de psihiatrie. Fiica sa, Sidonia Pârcălabu, în vârstă de trei ani şi şapte luni se află în prezent internată în Centrul pentru Protecţia Copilului din Târgu Cărbuneşti. Femeia este disperată că nu mai poate fi lângă fetiţa şi susţine că este dispusă să îşi ia viaţa dacă autorităţile nu îi vor înapoia copilul. „ Îmi vreau fetiţa înapoi. Nu au nici un drept. E copilul meu. Dacă nu îmi dau copilul înapoi eu mă omor”, povestea cu lacrimi în ochi Elena Pârcălabu.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului Gorj spun că fetiţa a fost luată şi integrată în unul din centrele Direcţiei împreună cu mama ei, iar femeia a suferit o criză. „Noi nu i-am luat copilul, i-am luat pe amândoi la noi la centru, însă ea a suferit o criză şi am chemat ambulanţa. Nu îl va recupera până nu vom avea certitudinea că nu are probleme psihice. De asemenea trebuie să efectuăm o anchetă să vedem dacă acasă întruneşte condiţiile pentru creşterea copilului în condiţii optime, dat fiind faptul că până în prezent nu se afla în baza noastră de date”, a precizat Ninela Gruia, Director adjunct în cadrul DGASPC Gorj. 

Femeia s-a despărţit de soţul său, Petre Pârcălăbescu, înainte ca micuţa Sidonia să se fi născut. Acesta este în prezent la muncă în Spania şi a aflat de situaţia în care se află acum fetiţa. Elena Pârcălabu ameninţă pe reprezentanţii DGASPC Gorj cu problemele pe care ar putea să le facă fostul soţ, dacă se va întoarce. „Am vorbit cu el şi a zis că îi omoară dacă nu îmi dau copilul. Îl cred în stare că e cunoscut ca fiind periculos. Toţi care îl cunosc îl ştiu în stare de aşa ceva“, a mai spus Elena Pârcălabu.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: