Așteaptă să vadă planul de restructurare a CE Oltenia

Autoritățile județene așteaptă să primească și ele planul de restructurare gândit pentru Complexul Energetic Oltenia. Asta chiar dacă nu au vreo putere decizională. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a fost cel care și-a manifestat dorința de a vedea acest program în privința căruia, spune el, are multe semne de întrebare.

Cosmin Popescu a explicat de ce își dorește să-i fie prezentat și lui acest plan de restructurare a Complexului Energetic Oltenia: „Nu putem vorbi de reconversie profesională dacă nu știm ce vor să facă în următorii ani cu CEO. Nu putem vorbi de dezvoltarea unor activități economice dacă nu știm că haldele de steril o să fie împădurite, dacă vor fi redate în circuitul agricol carierele și o să fie oferite aceste terenuri către autoritățile publice locale, necesare a fi puse la dispoziția unor investitori. Unele sunt obligatorii a fi restituite autorităților locale”.

În plus, și-ar dori să clarifice și anumite semne de întrebare ridicate în jurul carierelor ce ar urma să fie închise pe viitor, a mai adăugat Cosmin Popescu. „În această strategie, trebuie să știm exact ce va urma, ce vom scrie în următorii șase ani, pentru că are o legătură directă cu procesul educațional. Mai facem sau nu în Gorj clase suplimentare de lăcătuși mecanici? Am așteptări și sper ca acest plan să ne fie prezentat. Nu avem un rol decizional, dar măcar de prezentare și consultare ca să știm și noi. Am văzut în presă doar că perimetrele închise vor fi Husnicioara, Lupoaia, Peșteana, dar am auzit voci ale primarilor că s-ar putea să ne trezim și cu alte perimetre miniere. Aceste semne de întrebare trebuie să dispară prin prezentarea acestui plan”, a spus Popescu, la Tele3.

Planul a restructurare a fost prezentat în linii mari sindicatelor din CE Oltenia.

Vizualizări: 1,907

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: