Nu a fost cvorum pentru moțiune. Ce pesediști s-au dat bolnavi!

Plenul reunit al Parlamentului nu a mai votat luni moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban, pentru că nu a fost cvorum. Doar 226 de parlamentari au fost prezenți în sală, cvorumul fiind de 233.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a susţinut luni că PNL a avut o strategie pentru a nu se face cvorum la şedinţa în care urma să se dezbată şi să se voteze moţiunea de cenzură, iar dacă s-ar fi dat un vot, PSD ar fi strâns 250 de opţiuni "pentru" moţiune.

Liderul PSD a mai spus că în maximum două zile se va reuni Comitetul Politic Naţional al partidului şi se va lua o decizie politică în legătură cu paşii ce trebuie urmaţi pe tema moţiunii de cenzură, care nu a putut fi dezbătută şi votată luni din lipsă de cvorum, adăugând că moţiunea nu va fi retrasă.

"Sunt discuţii, pentru că deja s-a terminat o sesiune extroardinară, intrăm în sesiune ordinară, avem dreptul constituţional de a depune o moţiune de cenzură sau de a vota această moţiune", a declarat Ciolacu.

Premierul Ludovic Orban este de părere că moţiunea de cenzură depusă de PSD este "consumată" şi spune că decizia Curţii Constituţionale este cea care va stabili cursul acestui demers.

"Din punctul nostru de vedere, moţiunea e în afara cadrului constituţional şi ni se pare firesc ca moţiunea să nu se dezbată, să nu fie votată. (...) Din punctul meu de vedere, moţiunea este consumată, dar sigur trebuie să aşteptăm decizia CCR, pentru că în funcţie de decizia CCR se poate stabili cu precizie ce va urma. De mâine (n.r. - marţi) începe sesiunea ordinară. Asta este o altă invenţie şi năzdrăvănie să intri cu moţiunea în a treia sesiune, una ordinară, după ce ai depus-o într-o sesiune extraordinară, ai citit-o în altă sesiune extraordinară. Nu vreau să intru în aceste lucruri. În ceea ce ne priveşte pe noi ne interesează să ne preocupăm de problemele României", a afirmat luni Orban, la Parlament.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că va propune Consiliului Politic Naţional al partidului excluderea celor trei colegi ai lui care nu au venit la Parlament pentru votarea moţiunii de cenzură şi care au invocat probleme legate de coronavirus, Ciolacu adăugând că niciunul dintre ei nu este bolnav.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă a luat legătura cu colegii săi care au invocat probleme legate de noul coronavirus, Ciolacu, şef al Camerei Deputaţilor, a spus: "Care colegi? Cei trei îmbolnăviţi? Domnul Potor, domnul Rădulescu şi doamna Carmen Dan. Dacă tot forţăm aşa lucrurile, am să propun Comitetului Politic Naţional excluderea celor trei foşti colegi ai mei. (...) Nu e niciunul bolnav".

Vizualizări: 1,867

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: