Pește cu legume la tigaie

Peştele cu legume la tigaie reprezintă o rețetă ușor de gătit, dar foarte gustoasă. Se poate găti în acest fel orice tip de pește şi puteţi folosi şi alte feluri de legume.

O masă simplă, dar gustoasă este cea cu pește și legume făcute la tigaie. Aceasta e metoda cea mai bună de a găti peștele.  Se poate găti în felul acesta orice pește de mărime medie.  Se poate servi cu fasole verde și ciuperci sau alte legume care vă plac.

Ingrediente:

    3 linguri ulei de cocos;

    200 g fasole verde, păstăi;

    3-4 cm ghimbir;

    1 linguriță turmeric;

    300 g ciuperci;

    1/2 lingură unt;

    1/2 linguriță praf de usturoi;

    1 pește de mărime medie.

Pregătiți mai întâi legumele și filetați peștele, pe lung. Prăjiți fasolea verde într-o lingură de ulei de cocos. Adăugați turmericul și ghimbirul și amestecați bine până se înmoaie; va fi gata cam în 7-8 minute. Prăjiți apoi ciupercile. Spre sfârșit, adăugați un pic de unt și praf de usturoi. Știți că sunt gata când sunt frumos rumenite, durează cam 5-6 minute.

Țineți legumele la cald și apoi prăjiți peștele. Adăugați o lingură de ulei de cocos în tigaia încinsă. Puneți peștele cu pielea în jos și lăsați-l pe foc 1-2 minute, până se prăjește un pic. Puneți apoi tigaia sub grill și lăsați-o până se rumenește peștele. Va fi gata cam în 5-6 minute.

Pentru a pregăti peștele prin această metodă, vă trebuie neapărat un grill la partea de sus a cuptorului. Nu gătiți peștele mai mult decât este necesar, se va întări. Știți că este gătit bine dacă osul iese ușor de pe pește. Înainte de a îl băga sub grill, puteți adăuga o bucățică de unt pe fiecare filet de pește.

Vizualizări: 1,217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: