Prune uscate cu nuci, învelite în ciocolată

Pentru amatorii de dulciuri ceva mai uşoare şi fără prea mult zahăr există reţete diverse de fructe în ciocolată. Prunele uscate cu nuci în ciocolată reprezintă un  desert de casă fascinant.

Prunele uscate cu nuci, învelite în ciocolată, reprezintă un desert de casă deosebit de interesant. Este un desert clasic ce se combină perfect cu orice băutură caldă în perioada de iarnă. Acestea se prepară foarte simplu și sunt numai bune pentru a fi servite atât la cina de familie sau la o întâlnire cu prietenii, cât și la masa de sărbătoare. Bucurați-i pe cei dragi cu un desert deosebit şi uitați de bomboanele din comerț.

Ingrediente:

-350 g de prune uscate fără sâmburi (mai mari)

-200 g de ciocolată neagră

-miez de nuci

-unt

Mod de preparare: Rupeți ciocolata bucăți mici și topiți-o la baia de aburi, apoi lăsați-o să se răcească puțin.Spălați prunele și aranjați-le pe un prosop de hârtie. Tăiați miezul de nuci în jumătate şi aranjați în interiorul fiecărei prune câte o jumătate de miez de nucă (cantitatea de miez depinde de mărimea prunei). Pregătiți un platou și ungeți-l cu unt. Înmuiați fiecare prună în ciocolata topită, apoi aranjați-o pe platou. Folosiți-vă pentru acest lucru de scobitori. Dați apoi platoul cu bomboane la frigider, până ciocolata se va întări.

Dacă doriţi puteți înlocui prunele uscate cu caisele uscate. Pentru un plus de gust și aromă, puteți adăuga în ciocolata topită puțină esență de vanilie sau chiar puţin ardei iute.

Vizualizări: 922

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: