Sfeclă roşie marinată cu usturoi

Sfecla marinată este un aperitiv foarte simplu fiind o reţetă sănătoasă uşor de preparat. Salata de sfeclă roşie este un fel de mâncare tradițional din bucătăria greacă.

Aceasta este o salată de sfeclă fiartă și usturoi dar cel mai important este faptul că în această salată se pot marina și frunzele sfeclei şi se prepară extrem de simplu.

Ingrediente:

– 2-3 sfecle cu tot cu frunze

– 3 linguri ulei de măsline

– 1 linguriță de sare

– 2 căței de usturoi

– 50 ml oțet de vin

Mod de preparare:

Curățați usturoiul, apoi zdrobiți-l s-au mărunțiți-l folosind cuțitul. Spălați foarte bine sfecla și frunzele acesteia. Puneți sfecla într-o cratiță și fierbeți-o timp de aproximativ 45-60 minute, până este gata. Fierbeți frunzele într-o cratiță aparte, timp de 10 minute, până sunt gata.

Scoateți sfecla din cratiță și lăsați-o să se răcească complet. Apoi decojiți sfecla fiartă. Scoateți frunzele sfeclei din cratiță, lăsați-le să se răcească și tăiați-le mărunt. Tăiați sfecla jumătăți de rondele, cu grosimea de cca 1 cm. Aranjați sfecla într-un borcan uscat (preventiv sterilizat), cât mai dens și în straturi, presărând cu puțin usturoi zdrobit și frunzele fierte. Lăsați de la ”gura” borcanului puțin spațiu liber – aproximativ 1-2 cm.

Dizolvați sarea într-un pahar cu apă și umpleți cu 2/3 din borcan cu saramura obținută. Apoi adăugați uleiul de măsline și oțetul.

Acoperiți borcanul cu capac și dați-l la frigider pentru 2-3 zile după care salate este gata. Aperitivul de sfeclă poate fi păstrat la frigider pentru câteva luni.

Vizualizări: 2,542

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: