Pleca de acasă la furat

Un minor din municipiul Târgu-Jiu a comis şase infracţiuni de furt şi are interdicţie de a părăsi ţara. Acesta dispărea frecvent de acasă şi atunci comitea infracţiunile.

Ionuţ Minciună de 16 ani este un client mai vechi al poliţiei. Nu de puţine ori familia a anunţat oamenii legii de dispariţia minorului de la domiciliu. Acesta revenea acasă şi apoi peste ceva timp aceste episoade se repetau. În urma investigaţilor efectuate de Biroul de Investigaţii Criminale s-a stabilit că minorul a săvârşit în perioada iulie –august 2010 nu mai puţin de şase infracţiuni de furt. „Minorul avea plecări frecvente de la domiciliu. Poliţiştii au efectuat cercetări în mai multe cauze de furt şi l-au identificat pe minorul de 16 ani din Târgu-Jiu, care timp de o lună a comis nu mai puţin de şase furturi. Suspectul acţiona în saloane de înfrumuseţare, baruri şi societăţi comerciale de unde a sustras suma de 270 de lei şi patru telefoane mobile în valoare totală de peste 1.700 de lei. Prejudiciu cauzat a fost parţial recuperat“, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Cercetările continuă în acest caz pentru că există indicii temeinice că acesta a mai comis astfel de infracţiuni pe raza municipiului Târgu-Jiu.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: