Primarul din Slivileşti, scandal la spital: Să vă fie ruşine! Luaţi bani mulţi şi degeaba

Scandal uriaş făcut în noaptea de sâmbătă spre duminică de primarul de la Slivileşti la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Sorin Bucurescu a venit la UPU cu fiica sa, de 20 de ani, pentru că tânăra avea dureri puternice de cap. Vreo trei ore au trecut până când edilul a aflat că „e grav”, dar şi că „nu avem salvare”, moment în care primarul şi-a dat drumul la gură. Doar poliţiştii şi jandarmii au mai făcut linişte pentru ca, mai apoi, Bucurescu să îşi ia fata şi să plece la Timişoara pentru investigaţii suplimentare.

Atmosferă tensionată sâmbătă seara pe holul de la intrarea în UPU, hol în care, mai nou, ziariştilor nu li se permite accesul de către medicii de aici pe motiv că nu mai este spaţiu public. Primarul Sorin Bucurescu a venit la spital în jurul orei 20.00, iar ce le-a spus după vreo trei ore de aşteptare cadrelor medicale puţină lume a îndrăznit să zică vreodată. „Să vă fie ruşine pentru cum aţi abordat un pacient. Fata mea a venit la 8 şi 40 şi aţi trimis-o acum când a venit presa, că în rest nu aţi băgat-o în seamă. Acesta e actul medical la Târgu Jiu. Să vă fie ruşine, că luaţi bani mulţi şi degeaba”, sunt doar câteva din supărările pe care edilul le-a rostit cu voce tare. Atât de tare încât s-a trezit cam tot spitalul, pacienţii întrebându-se ce se întâmplă.

Primarul a trebuit să vorbească pe un ton mai ridicat pentru că nimeni nu l-a băgat în seamă, iar pentru a se face auzit a ridicat vocea, vorbele sale supărând şi mai mult. „Nu au curajul să iasă să spună nimic. Stau de 3 ore, i-am rugat frumos să spună ce are. Acum 2 ore de abia au zis că e grav, dar că nu au salvare. Până la urmă, a venit salvarea când au aflat că voi chema presa. Nu se poate aşa ceva. Pentru un copil de 20 de ani le-am explicat că are probleme şi se simte rău. I-am făcut tomograf la Timişoara şi ştiam că e grav. La Târgu Jiu e bătaie de joc, pentru mine e clar că o parte din medici îşi bat joc de pacienţi. Atunci când îi întrebi ce se întâmplă cu fata, unde o duc, dacă o duc, ei se deranjează şi cheamă poliţia şi jandarmii, de parcă asta îmi rezolvă mie problema”, a spus Bucurescu.

Legitimat de două ori

Evident că la UPU au sosit în câteva minute şi echipaje ale Poliţiei, dar şi ale Jandarmeriei, primarul „periculos” fiind legitimat de două ori. „Le dau buletinul că nu am nicio problemă. Şi amendă dacă îmi dau o plătesc, dar nu au pentru ce să mă amendeze. Nu am făcut scandal. Am cerut să mi se spună unde duc copilul meu, ce fac cu el de 3 ore şi mie nu îmi spun nimic. Eu ştiu că am venit cu un copil grav bolnav aşa cum au venit soţii Tulic de la mine din comună şi lor le-a murit fata aici pentru o injecţie administrată greşit. Eu nu vreau aşa ceva pentru fata mea şi pentru nimeni de pe lumea asta”, a mai spus primarul, care a reamintit de cazul Ralucăi Tulic, tânăra din Slivileşti moartă acum şapte ani după ce a intrat în şoc anafilactic, un medic şi o asistentă primind condamnări anul trecut pentru culpa respectivă.

În cele din urmă, aproape de miezul nopţii, primarul şi-a putut lua fata acasă, primind de la UPU o hârtie din care nu reieşea mare lucru, după cum a menţionat Bucurescu. „Nu sunt în stare să îmi dea o salvare să mă duc cu ea mai departe să o fac bine. O pun în maşină şi mă duc la Timişoara pentru că acum am încă o dovadă că noi în judeţul ăsta suntem în urmă la tot ce poate fi mai rău în ţara asta. Mergi la orice spital din Cluj, din Timişoara, te duci la Târgu Mureş şi eşti altfel tratat, te simţi om. La Târgu Jiu nu mai am cuvinte să spun ce simt despre spitalul acesta”, a mai declarat edilul înainte de a se urca în maşină şi a porni spre Timişoara.

ANCHETĂ

În urma scandalului respectiv, managerul interimar al spitalului, Gigel Capotă, a anunţat că va demara o anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat şi dacă se impune aplicarea sau nu a vreunei eventuale sancţiuni. Recent acesta şi-a atras antipatia cadrelor medicale după ce le-a cerut în mod expres să îşi schimbe comportamentul faţă de pacienţi şi să îi trateze pe aceştia în primul rând cu mai mult respect şi atenţie.

Vizualizări: 25,303

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: