Bătrâni furaţi de 19.000 de lei

 Doi pensionari din Novaci au rămas fără 19.000 de lei după ce persoane necunoscute le-au luat banii din casă. Bătrânii s-au trezit la poartă cu mai mulţi rromi care s-au arătat interesaţi să cumpere ţuică şi vin şi, din vorbă în vorbă, aceştia au reuşit să intre în casă. Aşa-zişii clienţi au discutat vrute şi nevrute cu gazdele lor, au cerut un pahar de ţuică pentru a-l degusta şi, profitând de neatenţia bătrânilor, au furat agoniseala de-o viaţă a acestora şi au dispărut într-o direcţie necunoscută. Poliţiştii au deschis o anchetă, însă şansele de a da de urma hoţilor sunt mici pentru că furtul a fost anunţat prin 112 de abia după cinci ore. Fiica celor doi pensionari a fost cea care a sunat la numărul unic de urgenţe, bătrânii păgubiţi neavând curaj să dea telefon de ruşine pentru cele păţite. Poliţiştii spun că dacă ar fi fost anunţaţi imediat ar fi putut să instituie filtre pe şosele şi să dea de urma hoţilor. În aceste condiţii, ancheta se derulează cu greutate, iar cazul de la Novaci nu este singurul înregistrat în judeţ în ultimele luni. 
 Poliţiştii au mai primit reclamaţii similare şi din zona Târgu Cărbuneşti, motiv pentru care le recomandă în special bătrânilor din mediul rural să fie extrem de atenţi pe cine primesc în casă. De asemenea, poliţiştii recomandă cu căldură ca oricine să apeleze numărul 112 ori de câte ori consideră că ar fi necesar acest lucru, mai ales dacă văd persoane străine că ies dintr-o casă cu bagaje voluminoase.
 "Dacă sesizaţi o spargere anunţaţi imediat Poliţia. Cu cât aceasta este anunţată mai repede, cu atât şansele de a prinde infractorii şi de a recupera bunurile sunt mai mari. Nu pătrundeţi într-o locuinţă a cărei uşă a fost spartă sau forţată, deoarece puteţi şterge urme esenţiale pentru prinderea autorilor. Furnizaţi toate datele pe care le deţineţi în legătură cu o eventuală spargere. Indiferenţa dumneavoastră nu face decât să îngreuneze identificarea infractorilor, care între timp vor comite astfel de fapte şi pot sparge chiar casa în care locuiţi", mai spun oamenii legii.


Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: