Bătut de propriul copil, cere sprijin autorităţilor

Un bătrân din Câlnic susţine că este terorizat de fiul său şi nu ştie unde să se mai adreseze pentru a scăpa de neplăcerile pe care fiul său i le creează. Acesta spune că a fost bătut de fiul şi nora sa în nenumărate rânduri.

Situaţia este cunoscută şi de primarul localităţii care spune că şi bătrânul îl provoacă şi că neînţelegerile provin, evident de la moştenire.

  

Alexandru Pecingină are 75 de ani şi locuieşte singur într-o casă din satul Vâlceaua, comuna Câlnic. Bătrânul spune că de mai bine de patru ani fiul său, Tudor Pecingină  şi nora sa Rodica, îi creează numai neplăceri. Omul spune că, de fiecare dată când fiul său vine acasă de la Târgu Jiu, unde locuieşte într-un apartament alături de soţia sa, îl ameninţă cu moartea şi de cele mai multe ori îl agresează fizic. Bătrânul spune a depus nenumărate plângeri, însă poliţiştii nu îl bagă în seamă şi îl favorizează pe fiul său. Alexandru Pecingină susţine că a obţinut şi un certificat medico-legal prin care i-au fost acordate 18 zile de îngrijiri medicale. „Nu ştiu la cine să mai apelez să mă ajute să nu mă mai persecute fiul şi nora mea. M-au bătut de foarte multe ori şi el şi nevasta lui, mi-au furat lucruri din casă, chiar şi hainele de înmormântare mi le-au furat. În luna februarie mi-a furat 100 de litri de vin şi 60 de ţuică. În fiecare zi când vine fiul meu acasă mă ameninţă cu furca că mă omoară”, a spus Alexandru Pecingină.

Bătrânul  mai spune că l-a chemat pe fiul său şi în faţa instanţei de judecată, care i-a aplicat doar o amendă. „Am vorbit cu toată lumea să mă ajute, dar şeful de post, Marius Vlăduţ, intervine de fiecare dată şi nu ia nimeni nici o măsură şi râde de situaţia mea. A intervenit până şi la judecătorie şi în loc să facă puşcărie fiul meu pentru că m-a bătut, a primit doar o amendă de 30 de lei”, a mai spus Alexandru Pecingină.   

Primarul din localitate cunoaşte situaţia familiei Pecingină. „Şi dumnealui îl provoacă pe fiul său. Au venit şi de la minister să analizeze această situaţie, dar nu ştiu ce decizie au luat. Din câte ştiu bătrânul nu îl lasă pe fiul său să vină acasă, deşi acesta din urmă ar avea o casă moştenită de la mama lui, amplasată în aceeaşi curte. Eu nu am ce să fac în această situaţie, poliţia trebuie să se ocupe de această problemă”, a spus Dumitru Vulpe, primarul din Câlnic.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: