În greva foamei pentru o bucată de pământ

Un bărbat din Săcelu a făcut ieri greva foamei în faţa Prefecturii Gorj. Omul este nemulţumit de faptul că primăria din localitate a construit un drum comunal pe o porţiune dintr-un teren care, spune el, îi aparţine. Bărbatul spune că va sta în faţa Prefecturii până când autorităţile locale vor rezolva această problemă.

Gheorghe Dănescu susţine că primarul din Săcelu a construit un drum comunal în urmă cu doi ani şi că la amenajarea acestuia nu a ţinut cont de faptul că o porţiune din teren îi aparţine. Pentru că nu a ajuns la un consens cu reprezentanţii primăriei, bărbatul a decis să intre în greva foamei. “Primarul a comis abuzuri. Mi-a luat un teren şi a construit un drum ilegal şi în mod abuziv. Am sesizat organele abilitate ale poliţiei, Parchetul, DNA pentru că am ajuns în pragul disperării, pentru că nu se ia nici o măsură. El se laudă că este mai presus de lege. Stau aici şi fac greva foamei până se va rezolva această problemă”, a spus Gheorghe Dănescu.

Reprezentanţii Prefecturii Gorj susţin că problema nu poate fi rezolvată decât de Primăria Săcelu. “Noi am făcut demersurile care depind de instituţia noastră pentru rezolvarea acestui caz. Trebuie ca şi autorităţile de la nivelul primăriei Săcelu să facă o analiză şi în condiţiile în care are dreptate să i-o ofere”, a precizat Marcel Romanescu, subprefect de Gorj.  

Viceprimarul din Săcelu îl contrazice pe protestatar „Terenul acela i-a aparţinut bunicului. Fraţii mamei lui au donat partea lor de teren primăriei pentru a fi construit drumul, deci partea de teren care îi revine lui de la mama sa, este lângă drum”, a comentat Gheorghe Dănăşel, viceprimarul comunei Săcelu. 

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: