Băuţi la volan

2 conducători auto sunt cercetaţi de poliţiştii rutieri, după ce s-au urcat la volan, deşi, anterior, consumaseră băuturi alcoolice.

Duminică după-amiaza, la orele 16:05, B.V., de 49 ani, din comuna Grădiştea, judeţul Vâlcea, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, pe DN 67 B în localitatea Logreşti, din direcţia Vâlcea în direcţia Tg. Cărbuneşti, a pierdut controlul volanului şi a părăsit partea carosabilă, intrând în şanţ.

 La faţa locului s-au deplasat poliţişti ai Secţia 8 Poliţie Rurală Stoina care au constatat că şoferul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducătorul  auto a  fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,02 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

La aceeaşi dată, orele 23:15, poliţişti rutieri ai Poliţiei Municipiului Motru l-au identificat în trafic pe P.O., de 33 ani, din municipiul Motru.

Acesta conducea un autoturism pe B-dul Trandafirilor, din localitate, având o concentraţie de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Cei doi conducători auto au fost conduşi la unităţi medicale, aici fiindu-le recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, poliţiştii le-au reţinut permisul de conducere şi au întocmit pe numele lor, acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, pentru care legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la unu la cinci ani.

 


Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: