Baza de tratament de la Săcelu, pe minus chiar și după majorarea tarifelor

Deschisă doar o lună în acest an, baza de tratament de la Săcelu nu a adus decât pierderi pentru Complexul Energetic Oltenia. Asta în ciuda faptului că au fost majorate chiar și tarifele pentru cei care au mers la tratament aici. Locurile au fost mai puține pentru că oficialii companiei s-au văzut nevoiți să impună restricții și să fie respectată distanța fizică în pandemie.

Chiar și cu tariful de intrare majorat, baza de tratament de la Săcelu, aflată în subordinea Complexului Energetic Oltenia, nu a adus profit nici în acest an.

Pandemia a făcut ca supraviețuirea bazei să fie și mai dificilă așa că s-a dovedit a fi doar o pierdere pentru companie, după cum a declarat Daniel Burlan, directorul CEO: „Am deschis stațiunea Săcelu pentru o lună. Am deschis-o pentru că ni se cerea de către comunitate: “Deschideți, deschideți!” Pentru noi a fost o pierdere! Nu a fost rentabil. Faptul că am beneficiat de o lună plină, cu prețul aferent acestei perioade, trebuia să impunem niște restricții, să reducem numărul de persoane care pot fi acceptate în acea bază, a trebuit să mărim și prețul biletului la intrare”.

Burlan a adăugat că baza de la Săcelu nu se poate autosusține pentru că sezonul este destul de scurt.

Dacă ar fi deschisă măcar trei, patru luni, ar putea deveni profitabilă. În pandemie, acest lucru nu a fost posibil. „Nu au fost pierderi foarte mari, dar au fost totuși pierderi. Dacă am avea o perioadă de funcționare cu baza, din mai până la sfârșitul lunii septembrie, poate ar fi profitabilă. Sejurul a fost anul acesta o lună jumătate, două luni, nu se poate susține baza. Ori mărești tarifele ca să asiguri profit, ori stabilești o perioadă mai mare a sejurului”, a mai spus Burlan, la Impact TV.

Vizualizări: 813

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: