Sindicalist: Fără sindicate, nu dădea nimeni un leu în CE Oltenia

Unii sindicaliști din Complexul Energetic Oltenia s-au supărat când le-a fost reproșat faptul că nu își dau interesul pentru binele salariaților și urmăresc propriile interese. Mai în glumă, mai în serios, liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia le transmite minerilor că, în acest an, nu ar fi obținut nici măcar un leu în plus la salariu dacă n-ar fi existat presiunea sindicatelor asupra administrației companiei.

Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, s-a arătat deranjat de comentariile făcute pe marginea celor care doresc să nu mai fie reprezentați de niciun sindicat în relația cu administrația. Căldărușe a declarat, la Târgu Jiu TV, că nu sunt chiar inutili sindicaliștii. Ci dimpotrivă.

În acest an, susține Căldărușe, nu ar fi existat nicio creștere a veniturilor dacă nu ar fi fost sindicaliștii să le susțină în fața oficialilor companiei și să le negocieze: “Fără sindicate, nu dădea nimeni un leu. Cu toate bunele și relele pe care le au sindicatele, ținând cont de situația economică a companiei, niciunde, fără aceste sindicate, nu ar fi fost nici acel adaos de 500 de lei din primăvară sub nicio formă. Nici măcar un leu. Nici cei 500 de lei, nici creșterea primelor ocazionale, nici cota de combustibil”.

Acesta a subliniat că nu le-ar dori celor care îi arată cu degetul acum să vadă cum e fără sindicate. „Dacă acele sindicate nu ar mai exista, ipotetic vorbind, atunci să vadă ce înseamnă să fii nesindicalist. Atunci să vadă cum e să nu fie reprezentat de nimeni. Contractul de muncă e negociat de sindicate”, a mai adăugat Căldărușe.

Vizualizări: 2,844

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: