Fost director din CE Oltenia, banii înapoi! Suma e considerabilă

Un fost membru al Directoratului Complexului Energetic Oltenia va trebui să restituie banii încasați necuvenit în urmă cu mai bine de cinci ani. Iar suma nu este una de neglijat, fiind vorba de mai bine de 65.000 de lei.

Aurel Medințu a fost angajat al CE Oltenia cu contract individual de muncă până în primăvara lui 2013, când a fost numit în Directoratul companiei, cu caracter interimar, în temeiul contractelor de mandat nr. 362/ 03.04.2013 și nr. 971/ 21.04.2015.

În urma unui control efectuat la finele anului 2016, ANAF a constatat că membrii Directoratului CE Oltenia au încasat remunerații lunare mai mari decât limitele stabilite prin contractele de mandat.

Concret, deși nu și-au îndeplinit obiectivele și criteriile de performanță stabilite prin contractele de mandat, șefii CE Oltenia au primit aceeași sumă de bani lună de lună.

Mai mult, inspectorii fiscali au constatat că „a fost mărită în mod nejustificat importanța în întreg a unor indicatori, pentru a compensa neîndeplinirea altor indicatori”.

Echipa de inspecție a procedat la recalcularea remunerației lunare cuvenită membrilor Directoratului pentru perioada controlată, stabilind diferențele de restituit pentru fiecare membru, inclusiv dobânzi penalizatoare până la data recuperării integrale a sumelor, „în sarcina pârâtului Medințu Aurel stabilindu-se diferența netă de restituit în cuantum de 60.126 lei și dobânzi penalizatoare calculate până la 15.01.2016 în cuantum de 5.341 lei”, se arată în raportul de control.

Prin urmare, ANAF a obligat CE Oltenia să recupereze prejudiciul. Cei care nu au restituit banii de bună voie au fost dați în judecată.

Aurel Medințu a fost acționat în judecată în februarie 2017, obiectul fiind „pretenții”. Judecătoria Târgu Jiu a respins cererea CE Oltenia în iunie 2018, dar compania a atacat sentința.

„Admite apelul. Schimbă sentința apelată în sensul că admite cererea de chemare în judecată și obligă intimatul pârât să restituie apelantei reclamante suma de 65.467 lei, sumă actualizată începând cu data rămânerii definitive a hotărârii și până la data achitării integrale a sumei. Cu recurs”, a decis, luni, Tribunalul Gorj.

Vizualizări: 4,938

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: