Sindicalist: Vom muri foarte mulți în doi - trei ani

„Se vorbește doar de pensionare, dar vom muri foarte mulți în doi, trei ani”! Este strigătul unui lider de sindicat din Complexul Energetic Oltenia care readuce în prim plan bolile grave pe care minerii le-au căpătat în câmpul muncii din cauza condițiilor grele în care lucrează.

Liderul de sindicat de la Lupoaia, Nicu Bunoaica, a spus, la Radio Infinit, că mulți angajați ai companiei, din producție, au boli pe care le-au căpătat în cariere. Cele mai multe sunt afecțiuni pulmonare.

„Vom muri foarte mulți în doi, trei ani. Ei vorbesc de pensionări și de reduceri în trei ani, dar câți vom apuca. Noi suntem bolnavi profesional. Avem boli de plămâni, stăm într-o zonă poluată, lucrăm într-o zonă poluată și nu beneficiem de nicio reducere acolo. Numai atât, că ne-au amăgit. Ne-au trecut pe la nas o friptură mare, grozavă și nu putem beneficia de ea pentru că se duce la altă masă. Și Motru era inclus în această lege, este poluat, dar noi nu beneficiem de această lege pentru că deja avem acea reducere pentru condițiile grele de muncă. Profesorii, ceilalți, toți vor beneficia de asta. Numai noi nu, că avem grupă de muncă, dar pentru legea care privește remanența nu beneficiem”, a mai declarat Bunoaica.

Vizualizări: 2,878

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: