Burlan: Lumea s-a panicat când a văzut acele plăți compensatorii

Șeful Complexului Energetic Oltenia a ținut să-i liniștească pe mineri și energeticieni. Le-a transmis că nu vor exista disponibilizări colective din companie în următorii ani. Valul de neliniște a fost provocat după ce s-a aflat că programul de restructurare gândit pentru producătorul de energie din Gorj prevede și plăți compensatorii. Daniel Burlan a dat asigurări că aceste venituri de completare vor ajunge doar la cei care vor cere singuri să plece din câmpul muncii și nu va fi dat nimeni afară. În plus, în aceste zile, va fi prezentat și un rezumat al acestui program intens discutat în ultimele luni.

Daniel Burlan, președintele Directoratului CEO, a ținut să sublinieze că, deși sunt prevăzute plăți compensatorii pentru cei care vor pleca din companie în următorii ani, asta nu înseamnă că vor exista disponibilizări colective.

Acesta a adăugat că vor pleca din CEO doar cei care vor cere acest lucru sau vor fi în prag de pensie. “Lumea s-a panicat când a văzut că au fost prevăzute plăți compensatorii, dar cei care vor pleca vor fi cei care ies la pensie. Au fost prevăzute plăți compensatorii, dar nu la nivel mare. Plățile sunt stabilite la același nivel la care s-au plătit și anii anteriori pentru personalul care disponibilizat la cerere sau pentru cei care îndeplineau condițiile de pensionare într-o perioadă de un an sau doi. Nu este un program de restructurare a personalului, ci o restructurare tehnică”, a transmis Burlan.

În plus, programul de restructurare care a stârnit multă vâlvă atât în spațiul public, cât și în rândul angajaților companiei, va fi făcut public în aceste zile. Burlan a explicat că a fost făcut un rezumat cu toate informațiile pe care trebuie să le știe minerii, energeticienii și autoritățile, un rezumat ce va fi prezentat până la sfârșitul companiei. „Vom prezenta acel rezumat până la sfârșitul acestui plan voluminos. Conține elemente cunoscute. Nu vom putea da anumite elemente, producția, prețurile de vânzare. După implementarea programului, vom regăsi trei grupuri pe cărbune la Rovinari și două la Turceni. Dacă vedem ce s-a întâmplat în ultimii ani, constatăm că nu am funcționat cu 1.500 de MW de la începutul anului 2019”, a mai spus Burlan, la Impact TV.

Planul de restructurare propus pentru Complexul Energetic Oltenia nu a fost încă aprobat de Comisia Europeană. De când a început să fie conturat, documentul care conține mii de pagini, a stârnit discuții infinite în spațiul public, atât de multe încă, în final, oficialii companiei au cedat și au anunțat că îl vor face cunoscut. Vor fi exceptate detaliile care țin de strategia energetică, prețuri la energie și contracte.

Vizualizări: 4,742

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: