DSV Gorj : Amendă de zece mii de lei unui depozit alimentar

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinar Gorj au efectuat controale și verificări tematice în mai multe unități alimentare de pe raza județului. Angajații instituției au verificat modul în care sunt ținute produsele alimentare, pentru prevenirea unor toxiinfecții.

Aproape 100 de controale au avut loc în 23 de localități din Gorj. Inspectorii DSV au acordat amenzi usturătoare, cea mai mare fiind de 10.000 lei încasată de un depozit alimentar din Târgu Jiu.

”În timpul controalelor efectuate în această perioadă au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în cuantum de 11.200 lei, în unități situate în Polovragi și Târgu-Jiu, după cum urmează: 1.200 lei la un magazin alimentar, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare și 10.000 lei la un depozit alimentar, pentru deficiențe de întreținere a spațiilor. În spațiul de depozitare au fost identificate zone cu exfolieri la nivelul plafonului, precum și porțiuni mari de paviment deteriorat. La momentul controlului nu era asigurată adecvat protecția împotriva contaminării și răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2”, transmite DSV Gorj.

Localitățile unde au avut loc controale sunt : Arcani, Baia de Fier, Bălești, Bărbătești, Căpreni, Ciuperceni, Crasna, Jupânești, Lelești, Mătăsari, Motru, Novaci, Plopșoru, Polovragi, Rânca, Runcu, Stănești, Stoina, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Turcinești, Țânțăreni, Țicleni.  

Vizualizări: 781

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: