Ziua şi sinuciderea. O fată de 13 ani s-a aruncat în Jiu

O elevă de 13 ani din Stăneşti a fost salvată ieri din apele Jiului. Sinuciderea adolescentei de la Spiru Haret a fost statul unui val de astfel de încercări. Un alt tânăr, Mihai, şi-a luat viaţa în acelaşi mod ca şi Raluca: şi-a umplut ghiozdanul cu pietre şi s-a aruncat în Jiu.

Modul în care Raluca Drăguşin a ales să-şi pună capăt zilelor este copiat de tot mai mulţi tineri. Chiar ieri o adolescentă de 13 ani s-a aruncat în Jiu după ce a consumat alcool. Fata are 13 ani şi este elevă în clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială din Stăneşti. Ieri nu a fost la ore şi a venit la Târgu-Jiu să-şi întâlnească grupul de prieteni şi să se plimbe prin parc. Înainte de a ajunge în parc, tânăra a trecut pe la un magazin de unde şi-a cumpărat patru doze de bere pe care le-a băut singură.

La un moment dat le-a spus acestora că merge la toaletă şi s-a dus direct spre insuliţă şi s-a aruncat în Jiu. „A văzut la televizor cazul Raluca Drăguşin, iar apoi ne-a spus şi nouă că vrea să moară la fel ca ea pentru că viaţa nu mai are sens pentru ea. Nu ştim de ce a făcut asta pentru că nu avea probleme, poate că din cauză că a băut s-a aruncat”, a povestit prietena ei Adriana Besoi.

A mai încercat să se omoare

Tânăra este adoptată şi nu este la prima tentativă de suicid. Şi-a avertizat de multe ori prietenele că vrea să-şi încheie socotelile cu viaţa şi în ciuda faptului că a mai încercat să facă acest lucru nu a fost luată în seamă. „A mai încercat acum o jumătate de an să se omoare. Atunci şi-a tăiat venele cu un ciob. Nici atunci nu am luat-o în serios şi nici acum. Am crezut că glumeşte, pentru că nu are motive să se omoare. Singura problemă este că nu are părinţi adevăraţi. Ea a fost înfiată de mică, în rest nu ştiu ce ar avea să se omoare”, povesteşte Adriana Besoi.

SALVATĂ

Din fericire tânăra a fost salvată şi ieri de la moarte chiar de un băiat din cercul ei de prieteni. „M-am aruncat imediat după ea. Se zbătea în apă. Ea mai ştie să înoate, dar nu putea. M-am dus la ea şi nu a opus rezistenţă. Era aproape inconştienţă, pentru că a înghiţit apă”. Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe i-au acordat primul ajutor şi când îşi va reveni o vor trimite la Secţia de Psihiatrie.

PROBLEME

Tatăl fetei a fost anunţat de ce s-a întâmplat şi a ajuns la spital direct de la serviciu. „Eu plec cu săptămâna de acasă. Nu ştiu ce face ea. Nu ştiam că bea, nu ştiam că a vrut să se omoare. Acum aud. Cred că e nebună la cap, altfel nu-mi explic. Nu are probleme şi motive să se omoare. Are probleme cu capul pentru că altfel nu-mi explic“, spune Constantin  Bădilescu.

Galerie foto



Vizualizări: 215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: