Sinucidere la indigo: S-a aruncat în Jiu cu ghiozdanul plin de pietre

Scenariul sinuciderii Ralucăi Drăguşin a fost pus în aplicare şi de un tânăr de 16 ani din Târgu-Jiu. Mihai Zahariuc a fost văzut pentru ultima dată duminică seara, de zilele oraşului, pe Insuliţa de pe Jiu. Familia l-a dat dispărut abia miercuri, iar vineri a fost găsit fără suflare în apele Jiului. Tânărul, la fel ca şi Raluca, s-a aruncat în Jiu cu ghiozdanul plin cu pietre.

Mihai Zahariuc avea 16 ani şi era elev în clasa a IX-a la Liceul „Ion Mincu“ din Târgu-Jiu. Provenea dintr-o familie cu mai mulţi fraţi, iar anul trecut mama lor a decedat şi au rămas în grija tatălui. Aparent, adolescentul nu avea nicio problemă, dar ce era în sufletul lui nimeni nu ştia. Duminică, în ultima seară a Zilelor Municipiului Târgu-Jiu, colegii de clasă s-au întâlnit cu el pe Insuliţă însă de atunci nu au mai ştiut nimic de el. Familia l-a dat dispărut abia miercurea trecută, crezând că va apărea. „Nu l-am mai văzut de duminică seara. Era pe insuliţă la Zilele Oraşului. Ne-am salutat, am vorbit puţin şi atât. Luni nu a venit la şcoală şi am crezut că este acasă, că poate a băut puţin mai mult la Zilele Oraşului şi de aceea nu a venit la şcoală. Avea telefoanele închise şi din câte ştiu eu familia l-a dat dispărut”.

Vineri trupul tânărului a fost văzut de câţiva trecători, plutind în zona barajului şi au anunţat imediat organele abilitate. „Am văzut ceva plutind în Jiu. M-am apropiat să mă uit şi mi s-a părut că este un cadavru, atunci când s-a apropiat de mal. Am mai oprit nişte oameni să fiu sigur că este cadavrul unei persoane şi apoi am sunat la 112. Cred că este de mult timp înecat”.

Colegii de clasă l-au recunoscut

Colegii de clasă ai tânărului care locuiesc în zona ACH, au ajuns la locul unde s-a întâmplat nenorocirea de curiozitate să vadă ce s-a întâmplat. Marea le-a fost mirarea când au văzut că persoana înecată este chiar colegul lor dat dispărut. „Este colegul nostru. Era dispărut. Când l-am văzut ultima dată era îmbrăcat exact ca acum. Nu mai ştiu dacă avea sau nu ghizdanul. Am înţeles de la poliţişti că s-a sinucis, că are ghiozdanul plin de pietre. Nu ştiu ce a avut. Era un coleg, deschis şi nu avea probleme. La şcoală era un elev de mijloc. Mama lui i-a murit anul trecut”. 

 „După cum arată, a decedat de câteva zile, dacă nu săptămâni”

Valeria Gherghe, medic

SINUCIDERE

Oamenii din zonă au rămas uimiţi când au aflat că un alt tânăr a decis să-şi încheie socotelile cu viaţa întocmai ca Raluca Drăguşin. „Înţeleserăm că are ghiozdanul plin de pietre. A dispărut şi s-a omorât la fel ca fata aceea Raluca. Doamne.... Ce o fi cu copiii ăştia?” „Cadavrul găsit în Jiu, este al tânărului dat dispărut de tatăl lui săptămâna trecută. Din primele cercetări s-a stabilit că este vorba de o sinucidere”, a confirmat Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ.

„Am înţeles că mama lui a murit. La şcoală nu se manifesta într-un anumit fel, nu era trist, iar la învăţătură era mediu. Dacă este sinucidere, cred că este posibil să fi fost o influenţă de la eleva Raluca Drăguşin"

Dorina Popescu, directoarea liceului Ion Mincu

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: