Beată la volan

În seara zilei de 6 februarie, la ora 23:15, acţionând pe DE 79 – Moi, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Rovinari, au identificat-o la volanul unui autoturism pe V.I., de 40 ani, din comuna Fărcăşeşti, judeţul Gorj. Aceasta conducea autoturismul proprietate personală, deşi se afla szub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii au testat-o cu aparatul etilotest, constatând că V.I. prezintă o concentraţie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătoarea auto a fost prezentată la Spitalul Orăşenesc Rovinari, aici fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere în vederea suspendării, iar în prezent o cercetează sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

După aproximativ 45 de minute de la această constatare, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Rovinari au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112, despre faptul că pe DE 79, în localitatea Moi, un conducător auto, posibil aflat sub influenţa alcoolului, a pierdut controlul asupra direcţiei şi părăsind partea carosabilă, a intrat cu autovehiculul în şanţ.

La faţa locului, lângă autoturism a fost identificat B.I., de 26 ani, din comuna Fărcăşeşti. Tânărul care emana halenă alcoolică, a recunoscut că a condus autoturismul în momentul producerii evenimentului rutier. Testat cu aparatul etilotest, B.I. a prezentat o concentraţie de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Orăşenesc Rovinari unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, poliţiştii rutieri au constatat că tânărul, pe lângă faptul că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, nu poseda nici permis de conducere.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Poliţiştii au întocmit pe numele lui B.I., dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi care prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: