Bebe Ionică: Nu accept un loc neeligibil pe lista PSD

Social-democratul Bebe Ionică, fost secretar de stat şi actual consilier în Ministerul Comunicaţiilor, a declarat că vrea un loc eligibil pe lista PSD la parlamentare şi nu va accepta să fie de umplutură. Bebe Ionică vrea locul al doilea la Camera Deputaţilor, post disputat de Mihai Weber şi Laurenţiu Ciurel. Fostul secretar de stat spune că nu-l consideră pe Ciurel un adversar pe măsura lui. În ceea ce-l priveşte pe Weber, crede că „istoria” fiecăruia va fi decisivă. Bebe Ionică şi-a făcut deja planuri pentru când va fi în Camera Deputaţilor, acesta vrea să obţină preşedinţia Comisiei IT.

Rep.: V-aţi anunţat intenţia de a candida la alegerile parlamentare din partea PSD Gorj. Ce loc speraţi să ocupaţi?
B.I.: Vreau să candidez pentru Camera Deputaţilor. Sper să fie un loc eligibil, sper să fiu nominalizat de colegii mei pe locul al II-lea. Nu voi accepta să fiu pe listă pe un loc neeligibil, doar pentru imaginea partidului. Mă retrag. Eu lucrez pentru imaginea judeţului de peste 30 de ani. Îmi doresc să fac parte din comisia IT, din Camera Deputaţilor, poate chiar voi aplica pentru funcţia de preşedinte al comisiei. Lucrurile sunt foarte clare, de asta vreau la deputaţi, altfel mă gândeam la Senat.

Rep.: Locul este deja disputat de Mihai Weber şi Laurenţiu Ciurel. Domnul Ciurel chiar v-a atacat la un moment dat, cum că aţi cerut contracte pentru firma dumneavoastră de IT. Din câte am înţeles lista va fi votată. Credeţi că veţi fi agreat de primari?
B.I.: Nu cred că locul II se obţine atacând colegii, ci punând pe masă ceea ce poţi să faci pentru Guvern, ceea ce poţi să faci pentru Parlament, ceea ce poţi să faci pentru judeţ. De asemenea, trebuie să pui pe masă ceea ce ai făcut, până la urmă e şi o istorie care te recomandă. Concret, câte locuri de muncă ai creat, ce firme ai condus, dacă ai condus, unii dintre cei care candidează n-au condus firme. În ceea ce-i priveşte pe primari, eu zic că am o relaţie bună cu dumnealor. Când au apelat la mine i-am ajutat cu ceea ce am putut. Uşa mea a fost deschisă tot timpul, şi aici, la minister.

Rep.: Să înţelegem că domnul Ciurel nu ar fi un adversar pentru dumneavoastră, la locul II?
B.I.: Pentru mine? Ciurel mai e membru PSD? Se spunea că nu mai e membru PSD când conducea CEO. Nu ştiu istoria dumnealui, o perioadă eşti membru, o perioadă nu mai eşti, apoi iar revii că eşti. Oricum sunt alţii care au monitorizat istoria fiecăruia de la partid. Conducerea PSD ştie cât a muncit fiecare pentru partid. Bănuiesc că toţi cei care vor să candideze vin cu argumente. Eu vin în faţa colegilor mei cu experienţa mea, cu istoria mea, ce vreau să fac în continuare. Cred că am avut o evoluţie de succes în minister, timp de patru ani de zile şi acum sunt tot acolo, consilier ministru.

Rep.: Ce veţi face, în condiţiile în care nu veţi fi pe listă?
B.I.: Sunt consilier ministru, am fost secretar de stat până pe 23 decembrie 2015, iar pe 24 decembrie 2015 ministrul de la vremea aceea mi-a propus să rămân consilier ministru. Probabil voi mai rămâne o perioadă, iar apoi voi mai găsi altceva de făcut tot în acelaşi minister, pe proiectele pe care am lucrat. Am mai multe oferte, dar vreau să vedem ce se stabileşte cu candidatura. Eu am 60 de ani, mai am puţin şi fac 61 de ani, şi nu-mi permit să mă joc cu viitorul, cu cariera mea. Voi lua decizia la momentul respectiv, dar sper ca deciziile bune să fie şi la colegii mei, nu numai la mine. În orice caz, voi demisiona din funcţia de consilier ministru în jurul datei de 15 octombrie.

Rep.: Se vehiculează că aveţi o alternativă. Mai exact, au apărut zvonuri că aţi fi curtat liderii PNL, de la nivel central?
B.I.: În cei patru ani de activitate desfăşurată la minister, am lucrat în cadrul unor proiecte şi cu reprezentanţi ai PNL. Mă cunosc cu foarte mulţi oameni, ne apreciem unii pe alţii. Acum două luni, am lansat o strategie foarte importantă pentru securitatea cibernetică împreună cu un grup de lucru, din care au făcut parte şi reprezentanţi ai PNL şi din alte partide. Cred că din cauza colaborării pe care am avut-o cu anumite persoane, colegii dumneavoastră din presă centrală au făcut diferite asocieri. Eu vreau să vă spun că nu este nimic adevărat, nu am avut discuţii cu liderii PNL de la nivel central privind o eventuală trecere la acest partid. Nu mi s-a făcut nicio propunere în acest sens, eu sunt deja asociat cu PSD, sunt vicepreşedinte PSD. Nu e cazul, în acest moment.

Vizualizări: 527

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: