Dian Popescu confirmă întâlnirea cu Ilie, la hotelul din Ţicleni

Senatorul ALDE Gorj, Dian Popescu, a confirmat întâlnirea cu managerul CE Oltenia, la hotelul familiei sale din Ţicleni. În acelaşi timp la Hotelul Sara se desfăşura  o întâlnire politică la care participau zeci de aleşi locali ALDE. În condiţiile în care Ionel Ilie a transmis jurnaliştilor, care au relatat despre această întâlnire, că „mănâncă rahat“, Dian Popescu susţine că a discutat cu managerul CEO, separat de colegii de partid, pe tema legii energiei. Dian Popescu crede că Ionel Ilie ar fi ştiut să răspundă la întrebările presei dacă avea abilitatea lui Laurenţiu Ciurel.

Rep.: V-aţi întâlnit cu domnul Ionel Ilie la Hotelul Sara?

D.P.: Da. Domnul Ionel Ilie era în concediu, fusese plecat la copil, dar eu l-am sunat pentru că modificările la Legea energiei tocmai trecuseră de Comisia Economică. Dânsul se întorcea de la Craiova, se ducea spre casă, iar eu l-am rugat să se abată până la Ţicleni pentru că eu plecam la Bucureşti şi trebuia să port discuţii pe aceste teme. A trecut, am discutat despre legile energiei, i-am explicat că nu pot să intervin decât pe problemele ridicate de Klaus Iohannis în respingerea legilor, am discutat şi despre problemele Consiliului Concurenţei. Am vorbit cu domnul Ionel Ilie şi despre faptul că trebuie modificat statutul CEO, însă dumnealui cunoştea acest aspect.

Rep.: În incinta aceluiaşi hotel s-a desfăşurat o şedinţă cu membrii ALDE. Aţi discutat şi probleme politice cu domnul Ionel Ilie?

D.P.: În altă parte a hotelului era o întâlnire cu aleşii locali, a coincis cu trecerea domnului Ilie, eu am plecat, am stat cu dânsul separat, am stat de vorbă o jumătate de oră, după care eu m-am întors la treaba mea, după care el a plecat. Bineînţeles că nu am discutat probleme politice. Ce legătură are domnul Ilie cu ALDE?

Rep.: Domnul Ionel Ilie s-a simţit lezat că ar fi putut fi asociat cu ALDE?

D.P.: Nu a avut de ce să se simtă lezat pentru că domnul Ilie este din Dolj, nu din Gorj. Ce treabă am eu cu domnul Ilie în Gorj? Dânsul stă cu chirie în Gorj. N-are niciun fel de legătură cu faptul că eu sunt coordonatorul Filialei ALDE Dolj. Domnul Ilie e din Dolj şi conduce în Gorj, n-are niciun fel de legătură cu mine. Nici nu te poate ajuta nici pe plan politic.

Rep.: Dar CEO are activitate şi în Gorj, şi în Dolj şi în Mehedinţi?

D.P.: Dacă vreţi să facem cancan e un alt subiect. Eu v-am spus sincer ce am avut de discutat cu domnul Ilie, dânsul a venit la mine în birou, la Bucureşti, a  fost de peste şase ori, în birou la Senat, apoi la restaurant, am stat de vorbă, pentru că a fost o luptă, o bătălie. Legea Energiei a fost respinsă de preşedinte, vedeţi ce presiuni mari au fost pe aceste modificări! Păi trebuia să discut la Ţicleni probleme politice, cu domnul Ilie.

Rep.: Domnul Ionel Ilie a vorbit foarte urât la adresa jurnaliştilor care au relatat despre întâlnire. De ce credeţi că domnul Ilie a negat întâlnirea, dacă a fost atât de inofensivă?

D.P.: Dacă a negat e greşeala dânsului, dar dânsul n-a fost la întâlnirea politică, a fost la o întâlnire privată cu mine şi cu domnul Iriza, exact pe aceste modificări, dacă vreau să discut cu dânsul altceva, discut la Bucureşti. Nici nu ne-am ferit la Ţicleni, n-aveam de ce. Dânsul este executiv, e profesionist acolo unde e, n-are treabă cu politica. Dacă era Ciurel ştia să răspundă presei altfel pentru că Laurenţiu Ciurel înainte de a fi manager a fost politician.

Vizualizări: 439

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: