Viceprimar: Nu ştiu câţi bani s-au strâns la primărie pentru Cuminţenia Pământului

Autorităţile locale din Târgu Jiu s-au hotărât să sprijine acţiunea de strângere de fonduri pentru achiziţia operei brâncuşiene Cuminţenia Pământului, acum, pe final de campanie. Acţiunea a început în luna mai, dar autorităţile locale s-au trezit abia acum. La nivelul primăriei a fost organizată o campanie de strângere de bani de la salariaţi însă nimeni nu poate spune, nici măcar viceprimarul Aurel Popescu, ce sumă a fost strânsă.

Reporter: Aţi făcut un apel la gorjeni să doneze pentru opera brâncuşiană. De tocmai acum, pe final de campanie?
Aurel Popescu: Este un ultim apel pe care îl facem. Au fost numeroase apeluri, pe diferite căi, în diferite moduri, pe care le-am făcut în ideea de a sensibiliza şi de a a-i determina pe cei care vor să doneze să o facă în timp util.

Rep.: Pe ce căi aţi făcut apel? Puteţi spune mai explicit?
A.P.: Prin conferinţele de presă, prin diferite mesaje în media locală, au fost diferite emisiuni, sau foarte multe emisiuni în care s-a făcut apel pentru a sprijini acest demers. Au fost ultimele evenimente, al celor doi tineri care au venit şi cu ajutorul municipiului Târgu Jiu au realizat acel portret al lui Brâncuşi din cuie şi sfoară. Deci au fost tot felul de evenimente şi apeluri.

Rep.: Aţi făcut o acţiune şi la primărie pentru a strânge bani în acest sens de la funcţionari. Câţi bani s-au strâns?
A.P.: Nu ştiu, nu am o informaţie precisă câţi bani s-au strâns. Banii care s-au strâns au fost depuşi, iar ultimul apel a fost făcut pentru a fost făcut pentru a dona şi prin acel 8833, cei 2 euro, pentru Brâncuşi.
Rep.: Cine a strâns banii? Ca să ştim pe cine să întrebăm...
A.P.: A fost cineva din primărie, nu ştiu exact cine anume a strâns. S-au strâns în repetate rânduri şi au fost donaţi de fiecare dată pe grupuri, pe prietenii, nu a fost neapărat o acţiune generală. A mai fost o acţiune, aceea cu picturile de la Uniunea Artiştilor Plastici. La acel eveniment domnul primar împreună cu cei doi viceprimari, domnul Tudor şi Aurel Popescu au achiziţionat un tablou, banii proveniţi din vânzarea acelor tablouri au fost donaţi tot pentru Cuminţenia Pământului.

Rep.: Dvs. aţi donat?
A.P.: Da, nu pot spune ce sumă.

Vizualizări: 307

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: