Bebeluş în stare gravă, refuzat de Spitalul din Craiova

O tânără din municipiul Târgu-Jiu este într-o situaţie disperată. Proaspăta mămică a adus acum câteva zile pe lume în bebeluş care este în stare critică în maternitatea Spitalului de Urgenţă din Târgu-Jiu. Târgujianca se roagă ca bebeluşul să supravieţuiască şi speră ca un spital din România să-l primească, după ce Spitalul 1 din Craiova nu a acceptat transferul copilului pe motiv că nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă.

O tânără de 17 ani din Târgu-Jiu a născut la termen în urmă cu câteva zile la maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu un băieţel. Starea micuţului este critică, iar medicii de aici au decis să-l transfere la Spitalul 1 din Craiova. După ce a fost făcut toate documentaţia, cei de la Spitalul din Craiova nu au aprobat transferul pe motiv că nu au oxigen şi locuri în Secţia de Terapie Intensivă. „Avem un bebeluş de câteva zile în Terapie Intensivă, pentru că este în stare gravă. Are o suferinţă intrauterină cronică cu hipoxie intrauterină şi cu suferinţă neurologică mare. Noi am decis să-l trimit la Craiova, am făcut toată documentaţia pentru transfer, însă nu ni-l primesc pe motiv că nu au guri de oxigen şi nici locuri în Terapie Intensivă. Ne-au spus să ne descurcăm cum putem şi cum am învăţat cu ce ştim. Încercăm să luăm legătura cu alte spitale pentru transferul acestui bebeluş care este în stare gravă”, a declarat Camelia Roman, medicul şef al Secţiei de Neonatologie.

Mama băieţelului este disperată pentru că micuţul este primul ei copil şi speră că un alt spital din România să-l trateze. „Este bolnav rău copilul şi nu mi-l primeşte la spital la Craiova. De aici vor să mă trimită, dar nu au unde. Nu ştiu exact ce are, dar e bolnav rău. Am înţeles că a înghiţit un lichid. Nu ştiu exact. Sper să se rezolve situaţia că este primul meu copil şi vreau să se facă bine”, spune tânăra.

Ieri, încă doi nou-născuţi au fost aduşi în stare gravă la Secţia de Maternitate  a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu de la Spitalul Rovinari şi Târgu-Cărbuneşti.

Până li se aprobă transferurile către clinici universitare din ţară, medicii gorjeni trebuie să facă tot posibilul pentru a salva viaţa nou-născuţilor.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: