Bejinaru: „Este o victorie istorică în faţa Stelei!”

Pandurii au reuşit pentru prima dată în cei cinci ani de Liga I să învingă Steaua, singura dintre echipele de top din Liga I care nu fusese încă învinsă de gorjeni. Steliştii au venit la Târgu Jiu dornici de o victorie pentru a-i mai îndulci patronului zilele pe care le mai are de petrecut după gratii. Deşi Lăcătuş a exclus la debutul conferinţei de presă posibilitatea ca elevii săi să fi intrat pe teren infatuaţi până la finalul analizeia conluzionat că acesta trebuie să fie motivul eşecului de la Târgu Jiu. Pandurii s-au impus cu scorul de 2-0 prin golurile reuşite de brazilianul Tremonti. 

Prezent la conferinţa de presă a echipei Pandurii, secundul echipei Pandurii, Florin Bejinaru, a declarat că gorjenii au început prudent meciul cu Steaua dar s-au descătuşat pe parcurs, mai ales după ce au marcat primul gol: „Era normal să fim prudenţi, nu te hazardezi să începi imediat jocul pe atac cu Steaua. Dar încet, încet, am reuşit să echilibrăm jocul şi am reuşit să venim peste Steaua cu acţiuni elaborate şi chiar să şi marcăm.” Primul gol a venit în urma unei combinaţii dintre Raskovic şi Tremonti, ultimul înscriind cu un şut din interiorul careului. Pandurii au reuşit chiar un joc mai bun cu Steaua decât cele din primele etape din retur, arătând un joc de angajament dar şi o atitudine foarte bună jucând cu agresivitate şi dovedind o mobilizare care nu era de aşteptat dupăultimele evenimente din vestiar. Bejinaru a explicat schimbarea tactică efectuată la pauză prin schimbarea lui Raskovic dorindu-se o întărire a compartimentului de mijloc: „Am făcut o modificare în debutul reprizei a doua fiind scos Raskovic care şi-a făcut datoria în acest joc. Schimbarea lui a fost din raţiuni tactice încercând să echilibrăm situaţia de la mijlocul terenului pentru că, Steaua, fiind o echipă cu mai mare experienţă, ne-a dominat la mijlocul terenului.” După ce a fost trimis pe teren Hidişan, situaţia s-a mai echilibrat în zona centrală, acolo unde au mai evoluat Stancu, Stângă, Tremonti şi Murgan.
Antrenorul secund al Pandurilor crede că victoria din acest meci este una istorică dar aceasta va fi urmată de meciuri şi mai grele cu contracandidatele la retrogradare: „Am făcut un joc bun şi am fost şi norocoşi acum pentru că n-am mai avut ghinionul din jocurile antrerioare. Am reuşit iată să învingem şi Steaua, e un rezultat istoric până la urmă, pentru că până acum învinsesem Rapid, Dinamo şi CFR dar nu şi Steaua.” Pandurii spun că se gândeau deja înainte de meci că pot bate şi pe Steaua dar poate cu 2-0 dar sperau să facă un rezultat bun. „Bineînţeles că ne gândeam că putem învinge şi Steaua, poate că nu cu 2-0 dar visam să facem un rezultat bun. Dacă nu crezi că poţi obţine victoria nu are rost să mai intri pe teren. Şi sigur şi situaţia aceasta disperată pe care o aveam ne-a ajutat, pentru că eram în vid de puncte şi orice punct trebuie să-l contabilizăm acum. Am câştigat un joc greu dar vor urma meciuri şi mai grele. Vom juca cu echipe contracandidate la retrogradare şi vor fi meciuri de şase puncte nu neapărat cum a fost jocul cu Steaua” a precizat Bejinaru. 
Acesta spune că atmosfera din vestiarul echipei s-a detensionat după acest meci şi chiar şi suporterii s-au descătuşat: „Uşor, uşor atmosfera trebuie să se detensioneze pentru că timpul le vindecă pe toate şi când vine o victorie şi mai vine câte o bucurie le laşi şi le ulţi pe toate necazurile şi îşi face loc binele. Suporterii s-au descătuşat la fel ca şi echipa noastră de aceea au făcut valuri.”
Pandurii n-au mai avut parte de pauză după acest meci, echipa revenind de ieri la pregătire şi urmând ca azi să intre în cantonament la Hotel Sport în vederea meciului de sâmbătă cu Gaz Metan Mediaş. 


Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: