Bejinaru: Nu acceptăm să mai fim prostiţi

Bogdan Bejinaru, lider la Sindicatul Liber al Salariaţilor din CE Oltenia, critică faptul că administraţia vorbeşte despre faptul că au crescut veniturile nete în companie, fără să recunoască faptul că asta se întâmplă deoarece oamenii muncesc la un program de 7 zile. Acesta a spus că productivitatea muncii a crescut cu circa 40% în ultimii ani, iar salariile cu cel mult 10%. „Facem aceeaşi producţie acum cu 13.000 de salariaţi pe care o făceam acum cinci ani cu 20.000 de oameni. Este normal ca oamenii să fie frustraţi”, a spus Bejinaru.

Liderul sindical este deranjat şi de interdicţia pusă minerilor de a filma condiţiile de muncă şi a le face publice. „Situaţia Complexului Energetic Oltenia este ok, dar nu acelaşi lucru îl putem spune despre salariaţi. În ultimul timp, lucrurile au luat-o razna. Nu ne mai este respectată munca şi nu ni se mai dă dreptate nici măcar atunci când este evidentă, scrie negru pe alb. O să punem la dispoziţie filmări şi poze cu situaţia din cariere până când se vor lua măsurile care trebuie“, a declarat Bogdan Bejinaru. „La anul vom face negocierile cu 200-300 de oameni în Piaţa Prefecturii. Noi, sindicatele mici. Vor veni oameni îmbrăcaţi în salopete, cu lopeţile în mână. Nu acceptăm să mai fim prostiţi“, a spus liderul sindical.

Bogdan Bejinaru a spus că respectă faptul că actuala administraţie a aduc compania minieră pe profit, dar a adăugat că este timpul să simtă şi angajaţii beneficii de pe urma muncii lor. Contractul Colectiv de Muncă a fost negociat pe doi ani, astfel că sindicatele nu vor avea prea multe pârghii la negocierile de anul viitor. (A.A.)

Vizualizări: 1,158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: