Mai puţini angajaţi în birourile CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia a pierdut, în doi ani, circa 300 de salariaţi TESA. Cei mai mulţi au plecat acasă pentru că mai aveau un an sau doi până la pensie şi s-au regăsit în programul de restructurare din companie. Și anul viitor se anunţă cu disponibilizări în rândul angajaţilor din birouri.

În 2016, CE Oltenia avea 1.831 de angajaţi TESA. Doi ani mai târziu, 250 dintre ei au fost disponibilizaţi. Sorin Olaru, directorul de Resurse Umane din cadrul companiei, a explicat că şi anul viitor vor avea loc concedieri din birouri: „Disponibilizările s-au făcut pe criterii de pensionare. Foarte mulţi salariaţi se apropiau de vârsta de pensionare. Prin urmare, au primit compensaţii financiare, cu venit de completare şi ajutor de şomaj. Oamenii au ieşit la pensie aşa cum au ieşit toţi cei care au fost incluşi în programul de restructurare”.

Olaru a explicat că mizează şi pe forţă de muncă tânără. Compania energetică are parteneriate cu mai multe licee tehnologice din judeţele Gorj şi Dolj. Primii tineri pregătiţi vor fi angajaţi peste doi ani. „Avem o politică de întinerire a forţei de muncă pe două planuri. Pe zona de muncitori, încercăm să încheiem parteneriate cu liceele din Gorj, din Rovinari, Târgu Jiu, Mătăsari şi Craiova. Avem peste 400 de contracte de practică pe care le-am încheiat în acest moment. Acordăm bursă de merit de 200 de lei şi bursă de performanţă pentru primii cinci din clasă şi contractul de practică ce presupune echipament de protecţie, transport şi prioritate la angajare pentru cei din învăţământul profesional”, a mai transmis Sorin Olaru, la Accent TV.

Vizualizări: 4,128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: